Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da je je Crna Gora priredila skandal nad skandalima pošto je bivšem ambasadoru Srbije u toj zemlji zabranila ulazak na svoju teritoriju.

- Današnja ponovna zabrana ulaska u Crnu Goru Vladimiru Božoviću, doskorašnjem ambasadoru Srbije u Crnoj Gori, predstavlja skandal nad skandalima. Božovic je krenuo da poseti roditelje koji žive u Crnoj Gori, posle odluke Upravnog suda i Ministartsva unutrašnjih poslova, kojim je poništeno prethodno rešenje, i uveravanja da nema više prepreka za ulazak u Crnu Goru. O tome sam i ja lično razgovarao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Abazovićem, kao što je i predsednik Aleksandar Vučić insistirao na tome u razgovoru sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem - podsetio je Dačić i naglasio:

2145363.jpg
Profimedia, Kurir TV 
foto: Kurir TV, Profimedia

- Crnogorski organi današnjom novom zabranom pokazuju da ne poštuju odluke njihovih organa, kao i da im nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom, jer je, na drugoj strani, Srbija na predlog predsednika Vučića ukinula sve zabrane ulaska u Srbiju. Pri tom, podsećam jos jednom da je razlog njegovog putovanja obilazak roditelja koji žive u Crnoj Gori. Posle ovakve odluke crnogorskih organa, ne vidim razlog da nam se uopšte obraćaju ako dođe do odgovarajućih odluka Srbije.

Ministar spoljnih poslova je poručio da Srbija traži hitno objašnjenje ove odluke i poštovanje odluka njihovih pravosudnih i policijskih organa.

- I time će se pokazati da li Crna Gora zaista želi normalizaciju odnosa ili ne - poručio je Dačić.

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako je prethodno, po odluci Upravnog suda i MUP Crne Gore, ukinuta zabrana koja mu je do sada onemogućavala ulazak u Crnu Goru.

Kurir.rs