BOŽOVIĆ ZA KURIR: Šokiran sam i iznenađen samovoljom i postupkom JAVNE I TAJNE policije Crne Gore! Zabranili mi da vidim roditelje
Foto: Kurir televizija

Posle vraćanja sa graničnog prelaza

BOŽOVIĆ ZA KURIR: Šokiran sam i iznenađen samovoljom i postupkom JAVNE I TAJNE policije Crne Gore! Zabranili mi da vidim roditelje

Politika -

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović za Kurir otkriva kako je doživeo neprijatnost na crnogorskoj granici kada je, uprkos prethodnom ukidanju zabrane ulaska u tu zemlju, sprečen da poseti roditelje.

- Šokiran sam i iznenađen samovoljom i postupkom policije i Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore. U 21.veku zabranjivati nekom da poseti svoje stare roditelje u kući gde je rođen, uprkos odlukama sudske i izvršne vlasti, je slučaj bez presedana. Još je u Bibliji ostao zavet i pohvala brige o roditeljima, a uskraćivati nekom to pravo je velika sramota, zloupotreba ovlašćenja i najveći greh - izjavio je Božović za Kurir.

On kaže i da želi da veruje da je reč o tehničkoj stvari koja će se brzo, već sledeće nedelje rešiti, kako mu je juče rekao premijer Dritan Abazović.

Vladimir Božović
foto: Privatna arhiva

- Pošto nije pravni roblem, nije ni politički, jer više nisam ambasador u Crnoj Gori, sve je pravno i politički jasno i čisto, onda ostaje da je tehnički. Neću ni da pomislim da je moguće da javna i tajna policija u jednoj zemlji kandidatu za članstvo u EU može biti iznad ustava, zakona, suda i vlade. Baš bih voleo da mi neko objasni šta je to evropsko u zabrani čoveku da poseti roditelje u kući gde je rođen - poručio je Vladimir Božović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track