ODMAH SUDSKI POSTUPAK PROTIV HRVATSKE KNJIŽEVNICE! Milan Antonijević o govoru mržnje Slavice Stojan!
Foto: Kurir televizija

REAGOVANJE

ODMAH SUDSKI POSTUPAK PROTIV HRVATSKE KNJIŽEVNICE! Milan Antonijević o govoru mržnje Slavice Stojan!

Politika -

Pravnik Milan Antonijević poručio je, povodom govora mržnje hrvatske književnice Slavice Stojan koja je rekla da Srbe treba istrebiti kao bube, da treba pokrenuti pravni postupak protiv nje zbog skandaloznih izjava.

- Očekujem sudski postupak u Hrvatskoj zbog ove izjave i teksta, kao i presudu kojom će se poslati poruka da je vreme ovakvih pogromaških izjava protiv Srba prošlo. Dubrovnik je previše lep grad da bi dozvoljavao i gajio mržnju - poručio je on na društvenoj mreži X.

Milan Antonijević
foto: Printscreen/Twitter

Podsetimo, Slavica Stojan, hrvatska književna istoričarka i članica Predsedništva Matice Hrvatske, govoreći o navodnim pretenzijama Srbije za kulturnim nasleđem koje ona smatra hrvatskim, uporedila je Srbe "sa dosadnim insektima i predatorima koji vrebaju sa granice i koje treba ukloniti gaženjem, otrovima i bacačima plamena"! Sagovornici Kurira ocenjuju da je reč o sejanju mržnje "jedne nesretnice koja je i sama promenila veru." Stojan je za lokalne novine "DuList", komentarišući "srpska svojatanja dubrovačkog kulturnog nasleđa", Srbe uporedila sa bubama.

- Bube koje, kad napadnu, jako ih je teško ukloniti, bez obzira koju metodu koristili - gaženje nogama, otrovima, bacač plamena. Kad se tako nešto uvuče u kuću, treba se ozbiljno boriti ili napustiti kuću. Ni govora da bi neko izašao iz svoje kuće. Treba se boriti s bubama, nikad ne dopustiti da kuću preplave, da mile po trpezi i po posteljini, nego ih strpljivo i trajno iskorenjivati. Posle niza godina uspešne borbe i nadjačavanja njihove prepravljivačke strategije, one nestanu. Ne znam da li trajno, ali iz moje kuće su nestale i već ih dugo nema. Tako i s predatorima koji nam vrebaju s granice. Čovek se ne sme opustiti - poručila je ona.

Slavica Stojan
foto: Prinstcreen

Dodala je i da su Srbi "vrsta agresivno-invazivne čeljadi koji jednostavno ne odustaju."

- Baš zato moramo delovati. To su ljudi iz čijih se objava i izjava, pre svega razaznaje njihov kulturološki i civilizacijski stepen razvoja. Oni ne odustaju od našeg prostora. Kod njih je sveprisutna neutoljiva žeđ za prostorom - kazala je.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track