NASTAVLJEN VERBALNI RAT: Dodik: Šmit je doveden da LAŽE, granice između entiteta POSTOJE!
Foto: Printscreen/RTS

Odgovor

NASTAVLJEN VERBALNI RAT: Dodik: Šmit je doveden da LAŽE, granice između entiteta POSTOJE!

Politika -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nisu tačne tvrdnje visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da između entiteta u BiH ne postoji granica, već da se radi o administrativnoj liniji razgraničenja.

- Aneks dva Dejtonskog mirovnog sporazuma kaže da postoji linija razgraničenja - razgraničenje je ovde ključno! Neki, kao što je Šmit, pokušavaju to nešto da objedine po cenu da unište sve od jednog naroda - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, u Sarajevu postoje oni "koji stalno aplaudiraju Šmitovim budalaštinama i lažima i koji su spremni da prihvate da im stranac nametne zakon".

- Šmit je doveden kao lažan i njegov zadatak je da laže. Njegov zadatak je da Republiku Srpsku dovede do besmisla, da joj uzme imovinu, zatvori predsednika - kazao je Dodik.

Nametanje zakona od visokog predstavnika u BiH ocenio je kao "udar na Republiku Srpsku", dodavši da je nametanje zakona o kažnjavanju nepoštovanja Šmitovih odluka "samo priprema za buduća nametanja".

- Sutra će da nametne da ta i ta imovina pripada BiH, a vi ne smete da pisnete - naglasio je predsedni RS, ocenivši da su sankcije nametnute "jer nije dozvolio da RS bude dovedena u poziciju prazne ljušture".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track