"ONI SU OBIČNA HISTERIČNA MANJINA KOJA NE MOŽE DA NAS SPREČI" Orlić o neredu u Skupštini: Napali su čak i skupštinsko obezbeđenje
Foto: Kurir Televizija, A. K./ATAImages

kurir tv

"ONI SU OBIČNA HISTERIČNA MANJINA KOJA NE MOŽE DA NAS SPREČI" Orlić o neredu u Skupštini: Napali su čak i skupštinsko obezbeđenje

Politika -

Haos u Skupštini gotovo je prekinuo sednicu koja je za cilj imala rebalans budžeta u okviru kog treba da bude usvojena odluka o povećanju penzija penzionerima i ostalih benefita građana, među kojima je i davanje novca majkama sa decom do 16. godina.

Deo poslanika opozicije, koji čine samo jednu osminu, njih ukupno 38, blokirao je danas rad parlamenta.

Gost "Usijanja" koji je analizirao celu situaciju nakon haosa je Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine Srbije.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

S obzirom na to da su se u Skupštini čuli zvižduci, lupanje, urlanje, Orlić je otkrio da li je zapravo, od silne buke, moglo nešto da se čuje o temi sednice:

- Mnogo pametnih stvari je moglo da se čuje i čulo se iako su ovi iz bivšeg režima hteli da se ne čuje, odnosno da te sednice uopšte ne bude. Jedino su uspeli da postignu to da mi završimo raspravu o pojedinostima rebalansu budžeta brže nego ikad. Ne samo da je odvratno i sramno ponašanje sa njihove strane, već je bilo i glupo, ne samo u političkom, već u svakom smislu. Ono što je trebalo da traje, u normalnoj dinamici, nekoliko dana, mi smo završili za 2-3 sata - rekao je Orlić, pa nastavio:

- Ispalili su sebi mogućnost da govore danima u Narodnoj skupštini, a to su zamenili za divljanje, huligansko ponašanje, napadanje drugih narodnog poslanika, pa čak i skupštinskog obezbeđenja.

01:09

ONI SU OBIČNA HISTERIČNA MANJINA KOJA NE MOŽE DA NAS SPREČI Orlić o neredu u Skupštini: Napali su čak i skupštinsko obezbeđenje

Potom je rekao da su "oni" samo histerična manjina koja ih ne može sprečiti u ozbiljnom i odgovornom radu:

- Ma koliko agresivni bil i za nasiljem posezali, oni su obična histerična manjina koja ne može sprečiti ozbiljne i odgovorne ljude da rade svoj posao. Uostalom, to niste videli jednom, već milion puta. Zašto imaju tu fanatičnu opsesiju prema Aleksandru Vučiću? Upravo zato što kakve god gluposti da izmisle, znaju da ne mogu sprečiti tog čoveka da radi i da predvodi politiku koja se izborila za značajne promene.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:37

DR VLADIMIR ORLIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja