"RAZGOVARALI SMO O DALJIM POTENCIJALIMA ZA JAČANJE SARADNJE": Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Portugalije
Ilustracija, Foto: Printscreen Instagram

"RAZGOVARALI SMO O DALJIM POTENCIJALIMA ZA JAČANJE SARADNJE": Predsednik Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Portugalije

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Portugalije Mariju Viržiniju Mendes da Silva Pinu i zahvalio joj što je svojim diplomatskim radom doprinela jačanju odnosa dveju zemalja.

Sagovornici su razgovarali o daljim potencijalima za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Ovom prilikom, dvoje sagovornika su ukazali na značaj direktnog leta između Beograda i Lisabona kao načina za bolje upoznavanje dvaju naroda i približvanje dveju kultura.

U razgovoru sa ambasadorkom Mendes da Silva Pina, predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Portugalija pruža procesu evrointegracija Srbije, posebno na tome što je proširenje EU, koje podrazumeva i Zapadni Balkan, bilo među prioritetima portugalskog predsedavanja.

Ambasadorka Portugalije je zahvalila na gostoprimstvu i istakla da iz Srbije nosi najlepše uspomene.

"Zahvalio sam ambasadorki Mendes da Silva Pini na doprinosu koji je svojim diplomatskim radom pružila jačanju odnosa Srbije i Portugalije. Razgovarali smo o daljim potencijalima za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", naveo je predsednik u objavi i dodao:

"Tom prilikom sam izrazio uverenje da će se intenzitet političkog dijaloga i dinamika bilateralnih poseta povećati, jer bi to dodatno potvrdilo prijateljske odnose naših zemalja.", stoji u objavi predsednika Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track