PRETUČENI SRPSKI MLADIĆI U LOŠEM ZDRAVSTVENOM STANJU: Potresne reči tetke momaka koje su Kurtijevi policajci brutalno tukli
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

strašno

PRETUČENI SRPSKI MLADIĆI U LOŠEM ZDRAVSTVENOM STANJU: Potresne reči tetke momaka koje su Kurtijevi policajci brutalno tukli

Politika -

Kosovska policija brutalno je pretukla našu decu ni krivu ni dužnu, do te mere da su obojica završili u bolnici. Više im čak nikakav izgovor ne treba da nas bukvalno bez razloga maltretiraju i prebijaju, poručila je za Kurir Jelena Todorović, tetka dvojice mladića koje su sinoć u centru Gračanice pripadnici kosovske policije pretukli.

Tetka dva brata, A. M. (24) i M. M. (19), ispričala je da je do incidenta došlo kada je policijska patrola zaustavila mladiće u kolima i krenula da im piše kaznu za pojas.

Kosovo, Severna Mitrovica, KiM, kosovski specijalci, kosovska policija
foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

- Oni sve to ničim nisu izazvali. Obojica su bili na poslu, rade fizičke poslove, i u povratku kući su ih tri policajca zaustavila zbog nenošenja pojasa. Oni su uzeli kaznu i nastavili dalje. Pritom, da napomenem da je automobil sa kragujevačkim tablicama. Potom su ih ponovo zaustavili nakon petnaestak minuta i opet pisali kaznu od 150 evra. Kada je sestrić zamolio da mu napišu kaznu na srpskom jer ne zna albanski i ne može da zna šta su napisali na kazni, izvukli su ga brutalno iz kola, Andriju je jedan Albanac koji je bio civilu držao a trojica su ih tukla. Mlađi, Mihajlo je potom prebačen u bolnicu, ima povređeno rame, odrana kolena i dobio je jak udarac u predelu stomaka - priča nam vidno potresena tetka mladića.

Potom su ih, nakon batina, priveli.

- Kada smo sinoć otišli u policiju čim smo saznali šta se dešava, posle višečasovnog sedenja, oko dva noću, rekli su nam da će Andrija, koji je bio suvozač, biti pušten. Ali smo onda u bolnici saznali da im je obojici određeno 48 sati medicinskog pritvora. Prevarili su nas policajci, slagali nas, nijednog nisu pustili. Trenutno smo ispred bolnice u Gračanici gde su istražni inspektori i čekamo da vidimo šta i kako dalje. Pritom su obojica loše. I Andrija je na kardiologiji jer ima visok pritisak i astmatičar je, a Mihajlo je i dalje na opservaciji. Ovo zaista više nema nikakvog smisla, toliko često se dešavaju napadi na Srbe i srpsku decu, naša deca su na meti kosovskih policajaca non stop - istakla je Jelena Todorović za Kurir.

Dodala je i da ih je odmah kontaktirala Kancelarija za Kosovo i Metohiju i angažovala advokata za mladiće, te se sada čeka dalji razvoj situacije.

Petar Petković
foto: Printscreen/Twitter

Oglasio se i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković koji je na svom Tviter nalogu poručio da umesto da odgovaraju kosovski policajci zbog upotrebe prekomerne sile, oni podižu optužnice protiv Srba.

- Kancelarija za KiM je mladićima obezbedila advokate da zaštite njihova prava - naveo je Petković.

I. Ž./

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track