PREDSEDNIK VUČIĆ U NJUJORKU: Od 18. do 22. septembra na zasedanju Generalne skupštine UN
Foto: EPA / Jason Szenes

PREDSEDNIK VUČIĆ U NJUJORKU: Od 18. do 22. septembra na zasedanju Generalne skupštine UN

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 18. do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučić će se obratiti učesnicima 21. septembra.

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok-jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine.

Predsednik će prisustvovati i prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje nemački kancelar Olaf Šolc.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Predsednik Srbije će se obratiti učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak, 21. septembra, saopštila je Služba za saradsnju s medijima predsednika republike.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track