LICEMERNO: Vuk Drašković traži sankcije, a Danica uzima milione u ruskoj kompaniji!
Foto: Damir Dervišagić

LICEMERNO: Vuk Drašković traži sankcije, a Danica uzima milione u ruskoj kompaniji!

Politika -

Najbolje bi bilo da Vuk uvede sankcije Moskvi tako što će njegova supruga dati otkaz, tako će im naneti najveću štetu, poručio sagovornik Kurira

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković založio se za hitno uvođenje sankcija Rusiji, iako mu supruga Danica već godinama sedi u Odboru direktora Naftne industrije Srbije (NIS), koja je u ruskom vlasništvu, i tu zarađuje hiljade evra mesečno. Sagovornik Kurira zato poručuje da bi Drašković na porodičnom nivou trebalo da uvede sankcije Rusiji tako što bi mu supruga otišla iz ruske kompanije!

Lični primer

Vuk Drašković, Danica Drašković
foto: Damir Dervišagić

Drašković je u izjavi za TV Prva rekao da ne može da razume da Srbija najoštrije ne osudi ruski režim, koji je, između ostalog, opisao i kao "strašilo, ubicu i monstruma", te pozvao da Srbija treba da uvede sankcije, kako kaže, zločinačkoj Rusiji. S druge strane, lider SPO nema nikakav problem s tim što mu supruga Danica Drašković već gotovo deceniju i po sedi u Odboru direktora ruske kompanije i tu inkasira mesečno 771.000 dinara! Tako je za sve godine rada u NIS zaradila više od 130 miliona dinara, odnosno više od milion evra! Očito Vuku Draškoviću, kada je novac u pitanju, Rusija nije zločinačka, ali po pitanju državne politike jeste.

Bivši predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović rekao je za Kurir da bi Vuk Drašković trebalo "da osudi Rusiju na porodičnom nivou".

Dragan Dobrašinović
foto: Beta

- Pre svega, lično mislim da niti treba, niti mora Srbija da uvede sankcije Rusiji, a ako Vuk Drašković misli da treba da im uvedemo sankcije, neka to pokaže na porodičnom primeru i uvede im sankcije tako što će njegova žena dati otkaz u ruskoj kompaniji u kojoj radi. Tako će im, verujem, naneti najveću štetu - poručio je Dobrašinović za Kurir.

Zbunila stručnjake

I politički filozof Dragoljub Kojčić na istoj je liniji.

- Neka se Draškovićeva supruga pridruži ekonomskim sankcijama Zapada protiv Rusije tako što će da napusti članstvo u Odboru direktora NIS - jasan je bio Kojčić u izjavi za Kurir.

Dragoljub Kojčić
foto: Kurir tv

Danica Drašković je od 2009. godine bila u UO NIS, a smenjena je 2013. Međutim, ponovo je izabrana 2014, a iako je od nekadašnje ministarke energetike bilo inicijativa za njenu smenu, ona je uspevala da preživi glasanja. Stručnjacima je nedoumica na koji način ona opstaje na toj funkciji, imajući u vidu da nije vrstan stručnjak, kao i da njen suprug odavno nije politički uspešna i uticajna ličnost.

I. Ž./

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track