"OMLADINA I NAROD SU NA STRANI RUSIJE" Debata o opcijama Srbije - Marić: SRBIJA NEMA ALTERNATIVU! Glišić: Ovo nas je DEGRADIRALO
Foto: AP Richard Drew, Kurir Televizija

kurir tv

"OMLADINA I NAROD SU NA STRANI RUSIJE" Debata o opcijama Srbije - Marić: SRBIJA NEMA ALTERNATIVU! Glišić: Ovo nas je DEGRADIRALO

Politika -

Kao što je i najavio, činjenicama i precizno predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se juče u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Upozorio je na permanentnu pojavu dvostrukih principa u primeni međunarodnog prava. Podsetio je da su mnogi Srbi morali da izbegnu sa Kosova i Metohije i da rasparčavanje Srbije i dalje traje.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen VideoPlus

Analizu dešavanja u Njujorku kao i razgovor o situaciji na KiM poveli su u jutarnjem programu Kurir TV lider Narodne mreže i advokat Vladimir Glišić i Ljubomir Marić.

Ljubomir Marić
foto: Kurir tv

"Pogaženi su svi pravni akti i međunarodno prvo i povelja Međunarodnih akcija", započeo je razgovor Marić, osvrnuvši se na govor Aleksandra Vučića predsednika Srbije na jučerašnjoj Generalnoj skupštini u Njujorku.

- Srbija može da govori u svoje ime i ne mora da se konsultuje sa stranim ambasadama, juče je uhapšeno trojica Srba među kojima je i Ilija Elezović onkološki bolesnik, znači ljudi koji nemaju veze sa ratnim zločinima zbog kojih su i uhaošeni. Cilj im je etnički očisititi etnički KiM - rekao je Marić.

On se takođe, osvrnuo na rečenicu sagovornika Glišića da "Evropska Unija nema alternativu", i podvukao da je EU ima, ali da "Srbija nema alternativu".

- Srbija ide ka EU. Bez obzira na geopolitiku, ratu u Ukrajini, država Srbija ne bi mogla da ima takav stav da nije ekonomija, privreda ojačala i da mi nismo nezavisni spolja. Moramo da budemo jedinstveni i da ukazujemo na konstantno kršenje međunarodnog prava - rekao ja Marić.

Srbija treba da bude okrenuta samo sebi, siguran je saogornik Kurir televizije.

- Predsednik je dao nalog i rekao da se sazove sednica SB UN, ipak smatram katastrofalnom odlukom prethodne vlasti da se izmeste razgovori iz saveta bezbednosti UN u Brisel - rekao je Marić.

Sagovornik Glišić smatra da jedinstva nema i da većina našeg društva ne prihvata ponašanje Zapada, a da je omladina antizapadna, a u narodu je izražena podrška Rusiji.

- Oni su omladinu izgubili. U narodu je potpuna podrška Ruskoj federaciji. Ovo što ste rekli, postoji naša suverenistička opozicija i postoji Brisel. Ko je opozicija? Deo opozicije nikada nije bio u tom frontu. Posle izbora ne verujem da se to neće desiti, sve zavisi od pritiska sa Zapada. Belorusija nikada Srbiji nije uvodila sankcije, to je moralno degradiralo našu vlast i ona je uvek bila uz nas kada je trebalo, sve ono što Rusija nije radila - rekao je Glišić.

Marić je bio začuđen Glišićevim govorom:

- Vi pričate o tome da EU nema alternativu, ne znam odakle vi donosite odluku da li je nečiji osećaj subjektivan, ali kada je reči o sankcijama Rusiji, predsednik je rekao da će štititi naše interese. Nastavimo da vodimo ovu slobodarsku politiku jer je to put ka uspehu - naglasio je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:23

NA SASTANKU ĆE SE POKAZATI KO JE S KIM Miletić nema dilemu: Zakasnili su za sve promene, NIKO NIJE ZAINTERESOVAN ZA REŠENJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track