PETKOVIĆ: Svečlja i danas nastavio sa gnusnim lažima!
Foto: Printscreen/Video Plus

saopštenje direktora Kancelarije za KiM

PETKOVIĆ: Svečlja i danas nastavio sa gnusnim lažima!

Politika -

Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti, poručuje u saopštenju Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Naime, laž je da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske. To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove “lista pakovanja”. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva.

Isto je tako Svečlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, lagao je da je Milan Radoičić smešten na VMA, lagao je da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, a reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom Vojskom ni policijom.

Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina. Zato Svečlja, prestani sa lažima!, zaključuje Petković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja