UBISTVO UDBE KAKVO ZVERI NE BI UČINILE! Egzekutor je Dragišu Kašikovića izbo 64 puta, nažalost NAJMONSTRUOZNIJE je tek sledilo!
Foto: Youtube printscreen, Shutterstock

smrskao mu čelo,

UBISTVO UDBE KAKVO ZVERI NE BI UČINILE! Egzekutor je Dragišu Kašikovića izbo 64 puta, nažalost NAJMONSTRUOZNIJE je tek sledilo!

Politika -

Ubistvo kakvo ne bi napravile najokorelje psihopate! Ne pamti se zločin takvih razmera, koji je uzdrmao i političke neistomišljenike. Dragiša Kašiković, srpski pisac i nacionalista, veliki protivnik komunističkog režima u SFRJ, jedna je od najpoznatijih žrtava ubica Josipa Broza Tita, koje su nemilosrdno lovile i ubijale pripadnike ustaške i četničke emigracije od pedesetih do osamdesetih godina veka za nama.

U noći između 18. i 19. juna 1977. godine u Čikagu su, u sedištu Srpske narodne odbrane za SAD, izmasakrirani su Dragiša Kašiković i njegova pastorka Ivanka Milošević koja je imala samo 9 godina.

Josip Broz Tito, Nikita Hruščov
foto: ITAR TASS / TASS / Profimedia

Ovo ubistvo smatra se za najsvirepije koje je izvršila nekadašnja Titova UDBA.

Njegovo telo bilo je izbodeno 64 puta, čelo i jedan obraz bili su mu potpuno smrskani, a sa njim su ubili i njegovu devetogodišnju pastorku Ivanku Milošević, sa 54 uboda.

Pretpostavlja se da je nesrećna devetogodišnja devojčica stradala samo zbog toga što je prepoznala ubicu, ili više njih. Ili onoga koji je u kasne noćne sate doveo Brozove dželate pred vrata SNO za SAD, i na čiji poziv je Kašiković otvorio vrata.

Prema pojedinim informacijama policija u Čikagu se nikada nije suočila sa takvim zločinom, a gotovo svi američki komentatori su to ocenili kao političko ubistvo u koje je upletena jugoslovenska tajna policija.

UDBA
foto: Youtube printscreen

„O ubistvu Kašikovića je mnogo pisano i u američkoj štampi i u našoj. Pisano je svašta, mnoge neistine, razne propagandne brošure od dvostrukih agenata s ciljem da unesu što veću pometnju u redove emigracije. Posle sahrane kralja Petra II, kod manastira Svetog Save u Libertivilu, u državi Ilinois, gde se po generalnim procenama okupilo preko 20.000 Srba i Srpkinja, na sahrani Kašikovića je bilo više hiljada. Ili, najviše posle kraljeve sahrane", pričao je u ispovesti za Nedeljnik pop Stojiljko Kajević, član Srpskog oslobodilačkog pokreta.

Naslednici Ozne – Udba, DB, BIA slede i danas neke tragove “slavne prakse” u njihovom ratu u ogledalu sa neprijateljima naroda.

Prisluškivanje, Postojnska Jama, Udba
foto: N1 Printscreen

Mehanizam za likvidacije, torture, proizvodnju savršenog straha i omraze bio je skoro savršen. To “savršenstvo” se u početku zvalo Ozna, posle Udba, DB i danas BIA. U osnivanju 13. maja 1944. u Drvaru bila je uramljena u skoro hrišćansku ideju “Odeljenje za zaštitu naroda”. Iz te mimikrije rodila se zver, ideja Josipa Broza, kreativna ruka u razradi i praksi nosi rukopis Srbina Aleksandra Rankovića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track