"STRATEŠKO LOBIRANJE I TRANSPARENTNOST U 21. VEKU": Međunarodna konferencija o izgradnji odgovorne političke i ekonomske klime
Foto: Profimedia

reč stručnjaka

"STRATEŠKO LOBIRANJE I TRANSPARENTNOST U 21. VEKU": Međunarodna konferencija o izgradnji odgovorne političke i ekonomske klime

Politika -

Međunarodna konferencija: "Strateško lobiranje i transparentnost u 21. veku" u Skupštini Republike Srbije

U dobu brzih tehnoloških i geopolitičkih promena značaj strateškog lobiranja i transparentnosti je u porastu. Da bi istražili ove ključne teme, međunarodni stručnjaci okupiće se sutra, 5. oktobra, na Međunarodnoj konferenciji "Strateško lobiranje i transparentnost u 21. veku", koju organizuju ESEM poslovna škola i Društvo lobista Srbije.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković objašnjava da je konferencija bitan deo napora da se istakne značaj zakonitog i transparentnog lobiranja, posebno u kontekstu Srbije i trenutnog vremena.

Nenad Vuković
foto: Kurir televizija

- Pravilno razumevanje i primena lobiranja predstavljaju ključni korak ka napretku naše zemlje i to u svakom smislu. Uvereni smo da je transparentnost i integritet procesa lobiranja od suštinskog značaja za izgradnju odgovorne političke i ekonomske klime u Srbiji. Nastojaćemo da svi zajedno radimo i organizujemo se u skladu s ovim uverenjem kako bismo podržali pozitivne promene u našem društvu. Ova konferencija predstavlja važan korak ka promociji boljeg razumevanja lobiranja i njegove uloge u oblikovanju politika i zakona u našoj zemlji - izjavio je Vuković.

Dekan ESEM Biznis škole Ana Bovan naglasila je da se u Beogradu prvi put organizuje međunarodna stručna konferencija o lobiranju i transparentnosti.

- Ova konferencija će okupiti renomirane istraživače, eksperte i praktičare koji će diskutovati o dinamičnoj oblasti i trendovima u lobiranju, kao i o nezaobilaznoj ulozi transparentnosti u oblikovanju odgovorne i održive budućnosti kompanija, institucija i država. Posebno se trudimo da ojačamo ideju da je kontinuirano lobiranje strateški resurs u današnjem povezanom svetu, gde su države koje se aktivno i strateški angažuju sa međunarodnom zajednicom bolje pozicionirane da zaštite i unaprede svoje interese, bilo da se radi o ekonomiji, politici, kulturi ili bezbednosti. To predstavlja proaktivni pristup globalnoj diplomatiji i međunarodnim odnosima - rekla je Ana Bovan.

Ova konferencija počinje u 17 sati u zgradi Narodne skupštine Srbije u Ulici kralja Milana 14 u Beogradu i otvoriće je ministar bez portfelja Đorđe Milićević. Organizatori najavljuju da će među govornicima biti i Alberto Bitonti, profesor u Italiji, Švajcarskoj i na američkom univerzitetu Jejl, Mihael Cigler, CEO u MC Public Affairs i predsednik Udruženja za zakonito lobiranje Slovenije, Maria Rosa Rotondo, predsednica PACE i partner u kompaniji Political Intelligence Espana, Veran Stančetić, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Stjuart Tomson, direktor kompanije CWE Communications iz Velike Britanije i mnogi drugi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track