KOJI ČLANOVI VLADE IMAJU NAJVIŠE PRATILACA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA? Neke brojke su potpuno NEOČEKIVANE!
Foto: Slobodan Miljević

top lista

KOJI ČLANOVI VLADE IMAJU NAJVIŠE PRATILACA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA? Neke brojke su potpuno NEOČEKIVANE!

Politika -

Retko koja ličnost iz politike nije podlegla trendu aktivnog korišćenja društvenih mreža, a ponajviše objavama na Instagramu. Neki od njih su prave zvezde na toj mreži, a kada je reč o aktuelnoj Vladi Srbije, prva po broja pratilaca je premijerka Ana Brnabić, koju prati više od 58.000 korisnika.

Pomalo iznenađujuće, drugi nalog po broju pratilaca pripada ministarki zdravlja Danici Grujičić koja ima nešto više od 45.000 pratilaca, a pozamašnu grupu od oko 43.000 pratilaca ima i ministar finansija Siniša Mali.

Za njima slede ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa oko 36.000, odnosno ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa oko 29.000 pratilaca. Skoro 29.000 pratilaca ima i ministar bez portfelja zadužen za dijasporu, Đorđe Milićević.

Na Instagramu su popularni i ministar odbrane Miloš Vučević, te i Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa po 23.500 naloga koji ih prate, a oko 23.000 ima i Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Oko 12.000 pratilaca imaju nalozi ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, ministra trgovine Tomislava Momirovića i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića.

Nešto skromniji broj pratilaca imaju ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Edin Đerlek (9.161), ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović (8.167), ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić (6.264), ministar bez portfelja zadužen za nerazvijene opštine Novica Tončev (4.212), ministar turizma i omladine Husein Memić (3.243), ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović (2.663), ministarka kulture Maja Gojković (2.143), ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović (1.561), ministar privrede Slobodan Cvetković (1.491), ministarka pravde Maja Popović (1.190), dok najskromniji broj pratilaca ima ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović (980).

Ipak, nisu svi članovi Vlade Srbije ljubitelji te društvene mreže. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović nema nalog na toj društvenoj mreži, a njegovu nezainteresovanost još dele i Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, Zoran Gajić, ministar sporta. Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, kao i Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track