"SAMO SU ČEKALI POVOD DA BI IMALI ALIBI DA DALJE DELUJU" Zoran Milosavljević: Napadi ne prestaju, samo se METODOLOGIJA menja!
Zoran Milosavljević, Foto: Kurir televizija, Shutterstock

kurir tv

"SAMO SU ČEKALI POVOD DA BI IMALI ALIBI DA DALJE DELUJU" Zoran Milosavljević: Napadi ne prestaju, samo se METODOLOGIJA menja!

Politika -

Jedno ozbiljno upozorenje Volfganga Petriča, koji je je sve ovo što se dešava na severu Kosova i Metohije uporedio sa scenariom u Nagorno Karabahu, gde se odigralo etničko čišćenje. I to je upravo ono na šta zvaničnici Srbije upozoravaju sve vreme - da vlast u Prištini ima samo jedan cilj a to je potpuno istrebljenje Srba.

Zašto je svet nem na teror koji se dešava nad Srbima na Kosmetu, na ovo pitanje između ostalih, razgovaralli su Marko Blažić, iz Centra za društvenu stabilnost i dr Zoran Milosavljević, politikolog.

Zoran Milosavljević
foto: Kurir tv

Milosavljević se pribojava da izjave Petriča nemaju i dubilji smisao.

- Bojim se da nemamo veću najavu, vidite kako je on odmah povukao tu paralelu, ali polako na neki način znamo ishod Nagorno Karabaha i da taj deo više nije mogao da opstane. Prosto ništa nije novo ono što je rekao. Neko je trebao da se seti i da kaže o ozbiljnosti i opasnosti koja vreba još pre 10 godina, znajući da će ovo da eskalira - istakao je Milosavljević, prokomentarisavši ulogu Kfor-a od 99-te godine do sada.

Miloš Vučević, Milan Mojsilović, KiM, Kosovo
foto: Kurir

- Ne vidim da je bilo uspešnosti u zaštiti srpskog i nealbanskog stanovništva. Govorimo samo statistički koliko je stradalih i ranjenih lica. Nemoguće je da se to nije znalo i vrlo dobro znamo kako je Kfor reagovao u određenim intervencijama. Drugo, ima nešto što se ne pominje u medijima, kada su se formirale takozvane snage bezbednosti vrlo dobro znamo do kakve iritacije je dovelo njihovo pojavljivanje na severu. Kfor nije amortizovao taj deo već su zastrašivali stanovništvo, a da ne pričam o strukturi kosovskih snaga - rekao je Milosavljević.

Vojska Srbije, sa svim sporazumima ostala je verna dogovorima.

- Šta se dešava sa druge strane? Terorističke snage se formiraju iz bivših terorističkih organizacija iako pravilo kaže da se u državnim snagama ne sme zapošljavati učesnik prethodnih ratova. Konstantan napad na srpsko stanovništvo, nikada nije prestao, samo se metodologija menjala, radi etničkog čišćenja. To je "crna rupa u Evropi". Oni su vrlo dobro znali u diplomatsko-političkom tajnom delovanju šta rade. Naše institucije sve to znaju kao i ko stoji iza svega. Samo su čekali trenutak da bi imali povod i alibi da dalje deluju - istakao je Milosavljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:57

POSLEDNJI VITEZOVI EVROPE: Kosovo i Metohija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja