ŠEF NATO STOLTENBERG: Važno da NATO ojača prisustvo na Kosovu
Foto: Youtube Printscreen/Video plus

sastanak u briselu

ŠEF NATO STOLTENBERG: Važno da NATO ojača prisustvo na Kosovu

Politika -

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Alijansa povećava trupe na Kosovu nakon krize na severu i postojećih tenzija.

Stoltenberg je novinarima u Briselu, pre početka dvodnevnog samita ministara odbrane NATO, a nakon što je dočekao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, kazao da je važno da Alijansa ojača svoje trupe na Kosovu.

U Briselu će danas 20 ministara odbrane država članica razgovarati o bezbednosnoj situaciji na Kosovu nakon tragičnih događaja 24. septembra uBanjskoj, a teme će im biti i Ukrajina, izraelsko-palestinski sukob, kao i o oštećenje infratstrukturnih objekata u Baltičkom moru.

Nakon događaja u Banjskoj, NATO je odlučio da pojača snage Kfora najpre sa 200 britanskih vojnika, a posle toga i sa još toliko rumunskih.

Na Kosovo je juče stigao i novi komandant Kfora, turski general Ozkan Ulutaš koji je rekao da mu je prioritet da doprinese konstruktivnom dijalogu, kao i da trajno rešenje za Kosovo može biti postignuto političkim procesom i dijalogom.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track