KFOR PATROLIRA DUŽ ADMINISTRATIVNE LINIJE: Obezbeđuju alat za lokalnu školu na KiM!
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

britanski vojnici

KFOR PATROLIRA DUŽ ADMINISTRATIVNE LINIJE: Obezbeđuju alat za lokalnu školu na KiM!

Politika -

Kfor je danas saopštio da britanski vojnici iz Strateških rezervnih snaga NATO sprovode patrole duž administrativne linije između Kosova i Metohije i centralne Srbije, obezbeđujući inženjerske alate za poboljšanje bezbednosti u lokalnoj školi.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuk nalogu te misije se podseća da je ta jedinica mobilisana nakon porasta tenzija na KiM, "kako bi se obezbedila sposobnost Kfora da ispuni svoj mandat, da održi bezbedno okruženje za sve zajednice".

- Britanski vojnici iz Strateških rezervnih snaga NATO sprovode patrole duž administrativne linije granice i obezbeđuju inženjerijske alate za poboljšanje bezbednosti u lokalnoj školi na Kosovu. Jedinica je mobilisana nakon pojačanih tenzija na Kosovu, kako bi se obezbedila sposobnost Kfora da ispuni svoj mandat, da održi bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosovu - piše u saopštenju.

Kontigent od 200 britanskih vojnika, kao i 130 vojnika iz Rumunije stigao je 6. oktobra na KiM kako bi pojačalo misiju Kfora nakon događaja u Banjskoj na severu pokrajine 24. septembra.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja