SA LAŽNIH ŽENSKIH PROFILA NAVLAČE LJUDE: Traže novac za navodne nameštene utakmice, a čak i za nagradne igre! Evo koja im je šema!
Foto: Shutterstock

OPREZ

SA LAŽNIH ŽENSKIH PROFILA NAVLAČE LJUDE: Traže novac za navodne nameštene utakmice, a čak i za nagradne igre! Evo koja im je šema!

Društvo -

Na društvenim mrežama osvanulo je upozorenje na dva lažna profila koja varaju ljude!

Jedan profil navodno dojavljuje nameštene utakmice, a drugi nudi nagradne igre.

- U pitanju su dva profila koja se predstavljaju lažno. Jedan je profil sa dojavama, a jedan kao neke nagradne igre su u pitanju gde navlače ljude samo i traže osnovne podatke. Mi smo malo ispitali i ovaj profil što traži potvrdu gmailom može verovatno da vam hakuje Instagram ili nalog - navodi se u upozorenju koje je objavljeno na Instagram stranici "Serbialive Beograd".

Upozorenje
Upozorenjefoto: Printscreen Instagram serbialive_beograd

Ističe se da nikako ne treba davati lične podatke.

- Namazani su, a vidi se i da su uigrani. Ovo za dojave je u pitanju ženski profil i slike koji vodi muška osoba koliko smo zaključili po dopisivanju. Verovatno je i hakovan nekoj devojci taj profil i sada zloupotrebljavaju to. Svaka dojava sama po sebi je prevara. Treba prijaviti te profile i ugasiti ih dok još može da se reaguje, jer previše dece ima koja nisu svesna posledica - zaključuje se u ovom upozorenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja