NJIH ŠESTORO, A JA SAM SA NAŠE STRANE: Predsednik Vučić o sastancima u Briselu, razgovaraće i sa Makronom, Šolcom i Melonijevom
Foto: AP Manu Fernandez, EPA Ronald Wittek, EPA Christophe Ena, Printscreen/RTS

NJIH ŠESTORO, A JA SAM SA NAŠE STRANE: Predsednik Vučić o sastancima u Briselu, razgovaraće i sa Makronom, Šolcom i Melonijevom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u drugom Dnevniku RTS o predstojećoj poseti Briselu i sastancima koji ga čekaju.

Vučić je rekao da će se sastati sa Šarlom Mišelom, Boreljom, Lajčakom, kao i Makronom, Šolcom i Melonijevom.

- Njih šestoro će biti, ja ću biti sam sa naše strane. Već znam šta da očekujem. Petorka je donela svoj predlog za ZSO, mi smo dali svoje sugestije. Ne mogu da otkrijem detalje, ali smo spremni da pričamo o tome - rekao je on.

Predsednik je istakao da očekuje da će razgovori proteći u dobroj atmosferi.

- Ali neće biti lako, tu nema ni lepih stvari ni lakih sastanaka. Uvek jedva čekam da se vratim iz Brisela u Beograd, kao što oni jedva čekaju da ne gledaju ni mene ni Kurtija. Moj posao je da čuvam građane naše zemlje, i da branimo prava našeg naroda - rekao je Vučić.

On je, komentarišući Konjufcinu izjavu da ZSO neće biti tema u Briselu, zapitao: "Šta će onda biti tema".

- Koristiće se Banjska i sve drugo da bi pokušali da izjednače krivicu, kao što je to rađeno oko nekih drugih stvari na prostoru bivše Jugoslavije. Ali, ne mislim da evropski lideri mogu da budu slepi i gluvi na pokušaje Kurtija da sakrije činjenicu da neće da formira ZSO - rekao je predsednik.

Vučić ističe da će Albanci naći bezbroj razloga da odbiju inicijative Srba za održavanje izbora.

- Moram uveriti naš narod da imaju ozbiljno rukovodstvo, i donosićemo najbolje odluke, kako bismo sačuvali Srbiju i interese naše zemlje - dodao je on.

Situacija je za nas drastično otežana posle Banjske, kao i od strane Albanaca i određenih faktora u međunarodnoj zajednici, kao i od nekih u Beogradu, rekao je predsednik.

- Čak i kada ništa ne znaju, govore samo kriv si Vučiću. I da nije bilo Banjske, našli bi nešto drugo. Kako god oni tobož osuđivali Kurtija, oni su priznali nezavisno Kosovo. To nikada neće povući - rekao je on.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja