KOVAČ OBJASNIO ŠTO NIJE IZRUČIO SRBE LAŽNOJ DRŽAVI: Po drugi put odbio zahtev tzv. Kosova
Foto: YouTube/AIRE Centre Western Balkans

KOVAČ OBJASNIO ŠTO NIJE IZRUČIO SRBE LAŽNOJ DRŽAVI: Po drugi put odbio zahtev tzv. Kosova

Politika -

Sada već bivši ministar pravde Marko Kovač odbio je da tzv. Kosovu izruči dva državljanina Srbije.

On je juče odbio izručenje državljanina Srbije Živka Vuksanovića tzv. Kosovu, radi krivičnog gonjenja za delo navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Ta odluka je donesena zbog sumnje da je reč o političkom progonu.

Kovač je, takođe, u januaru ove godine pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje, nakon što je pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga iz vatrenog oružja ranio Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21).

„Najoštrije osuđujemo sve akte nasilja prema Srbima u Klokotu i selu Gotovuši. Apelujemo na institucije i međunarodne partnere da obezbede ostvarivanje elementarnih ljudskih prava svim građanima, a vinovnike ovih beskrupuloznih napada otkriju i sankcionišu“, napisao je tada Kovač na mreži „X“.

Kovač je nedavno odbio i zahtev tzv. Kosova da Crna Gora izruči Momčila Vukotića (61), rođenog u Peći sa boravištem u izbegličkom naselju Rudeš u Beranama.

Vukotić je takođe bio uhapšen po poternici lažne države Kosovo zbog sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Marko Kovač rođen je 1985. godine u Podgorici. Njegov otac je Miodrag Kovač, nekadašnji savezni ministar zdravlja i socijalne politike SR Jugoslavije u Vladi Zorana Žižića.

Osnovnu i srednju školu, kao i Pravni fakultet je završio u Podgorici.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track