PREDSEDNIK VUČIĆ: Dve najveće prepreke Srbije na putu ka EU - Kosovo i Metohija i sankcije Rusiji
Foto: screenshot Video Plus

posle sastanka sa ursulom fon der lajen u palati srbija

PREDSEDNIK VUČIĆ: Dve najveće prepreke Srbije na putu ka EU - Kosovo i Metohija i sankcije Rusiji

Politika -

BEOGRAD - Pitanja Kosova i uvođenja sankcija Rusiji su dva najveća problema Srbije na putu ka Evropskoj uniji - izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Beogradu.

"Jedna je činjenica naša neusaglašenost u potpunosti sa spoljnom politikom EU, odnosno neuvođenje sankcija Rusiji, a drugo pitanje je naš odnos sa Prištinom. Ja ću verovatno biti subjektivan, čini mi se ne sasvim subjektivan, ako kažem da veći deo krivice tu nije na našoj strani", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka u Beogradu.

Naveo je da je Fon der Lajen prenela da Evropska komisija očekuje Srbiju u članstvu EU i da joj je tamo mesto, ali da sve zavisi od zasluga i ;dodao da će Srbija nastaviti i pokušati da ubrza svoj evropski put.

"Nama ostaje da zasučemo rukave i pokušamo da uradimo sve što nije direktno u suprotnosti s našim vitalnim i nacionalnim interesima", rekao je Vučić.

Naveo je da na evropskom putu ostaje da se obave reforme u demokratskom i pravosudnom sistemu Srbije i da je potrebno još mnogo toga da se uradi.

Vučić je kazao da je sa Fon der Lajen razgovarao i o nedavnim izmenama medijskih zakona u Srbiji, navodeći da evopski partneri Srbije, kao i predsednica Evropske komisije, smatraju da su to "pozitivni koraci".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track