VLADA IMENOVALA PRIVEMENI ORGAN GRADA KRALJEVA: Raspuštena Skupština grada
Foto: Shutterstock

odluka

VLADA IMENOVALA PRIVEMENI ORGAN GRADA KRALJEVA: Raspuštena Skupština grada

Srbija -

Vlada Republike Srbije donela je Odluku o raspuštanju Skupštine grada Kraljeva i obrazovanju Privremenog organa grada Kraljeva - za obavljanje poslova iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa grada Kraljeva.

Rešenjem Vlade, u Privremeni organ grada Kraljeva imenovani su: za predsednika - dosadašnji gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, a za članove Nenad Marković, Kristina Marković, Dragan Vulić i Marko Matović. O obavljanju stručnih i tehničkih posl ova u vezi sa sazivanjem i održavanjem sednica Privremenog organa staraće se sekretar kojeg imenuje Privremeni organ.

Prema Odluci Vlade, Privremeni organ obavljaće tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine grada Kraljeva i izvršnih organa grada utvrđene zakonom i Statutom grada do konstituisanja skupštine i izbora izvršnih organa grada nakon održanih izbora, u skladu sa zakonom.

Za razmatranje pojedinih pitanja iz delokruga Privremenog organa mogu se obrazovati komisije i druga radna tela. Organizacija i način rada Privremenog organa biće uređeni Poslovnikom, koji Privremeni organ donosi.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track