VUČEVIĆ PREDAO POTPISE TAČNO U PODNE: S brdom kutija izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" stigao u RIK (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

Republička izborna komisija

VUČEVIĆ PREDAO POTPISE TAČNO U PODNE: S brdom kutija izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" stigao u RIK (FOTO)

Politika -

Aktivisti SNS obukli su sive dukseve sa potpisom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zastavom Srbije na ramenu

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je danas u podne izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" u prostorijama Republičke izborne komisije (RIK).

To je učinjeno u podne, sat vremena pre nego što Gradski odbor te stranke preda izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji.

Lista je predata 26 časova posle zvaničnog raspisivanja izbora, kada po zakonu i počinju izborne radnje.

Predate su kutije sa overenim potpisima 92.637 građana za kandidaturu parlamentarne liste.

1 / 15 Foto: Nenad Kostić

U RIK su danas došli najviši funkcioneri SNS ali i brojni aktivisti među kojima su bili predsednica vlade Ana Brnabić, predsednik Skupštine Vladimir Orlić, Dejan Ristić, Siniša Mali, Bojan Torbica, Nenad Popović, Aleksandar Šapić, Rasim Ljajić, Nevena Đurić...

Uz predsednika SNS Miloša Vučevića i potpredsednika stranke, predaji su prisustvovali i koalicioni partneri Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, Milan Stamatović i Nenad Popović.

"Uveren u pobedu SNS"

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da je uveren u pobedu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na parlamentarnim izborima 17. decembra, dodajući da je listu za samo četiri sata svojim potpisima koji su danas predati Republičkoj izbornoj komisiji podržalo više od 92.600 birača.

Vučević je novinarima rekao da je on prvi na listi, a komentarišući odbijanje Junajted grupe da po komercijalnim uslovima emituje predizborne spotove te liste, rekao da se obratio nadležnim međunarodnim orgnizacijama koji prate slobodu medija.

Aktivisti SNS obukli su sive dukseve sa potpisom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zastavom Srbije na ramenu.

Predsednik Republička izborne komisije Vladimir Dimitrijević prethodno je izjavio da su od danas otvoreni za prijem izbornih lista.

Vanredni parlamentarni izbori biće održani 17. decembra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track