"NADAM SE DA POLITIKA NEĆE UĆI U ZDRAVSTVO, LJUDIMA JE POTREBNO LEČENJE" Dr Milović o alarmantnoj situiaciji u Severnoj Mitrovici
Foto: Kurir TV

kurir tv

"NADAM SE DA POLITIKA NEĆE UĆI U ZDRAVSTVO, LJUDIMA JE POTREBNO LEČENJE" Dr Milović o alarmantnoj situiaciji u Severnoj Mitrovici

SRBI NA KIM -

Sa Kosmeta stižu uznemirujuće vesti. Prvo je Kancelarija za KiM saopštila da su albanski izgrednici kamenovali srpsku školu u Kosovskoj Kamenici, a zatim je zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Kosovska Mitrovica" Dragiša Milović, izjavio da se obavljaju samo hitne operacije, jer je bolnička apoteka skoro prazna i da pacijente uglavnom šalju na dalje lečenje u zdravstvene ustanove u centralnoj Srbiji.

Kakva je situacija gledaoci jutarnjeg programa Redakcija čuli su od našeg novinara Darka Mirkovića i njegovog sagovornika.

- Uvek je teško reći dobro jutro kada pričamo o situaciji na severu Kosova i Metohije. Pomenuta je dosta teška situaciju na severu, ali čini mi se da je u ovom trenutku možda najteža situacija u kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Mirković koji je u razgovor uključio zamenika direktora KBC Kosovska Mitrovica Dragišu Milovića.

- Znači, direktor dr Zlatan Elek i mi iz uprave smo više nedelja i meseci unazad ukazivali na teškoće koje imamo, na tešku situaciju snabdevanja našeg kliničko-bolničkog centra infuzionim rastvorima, analgeticima, antibioticima, citostaticima. A sve je krenulo kada su zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak. Mi od 2021. godine nemamo nijednu kontinuiranu snabdevenost lekovima našeg kliničko-bolničkog centra. I tada smo govorili, ali i sada ćemo ponoviti. Trošimo poslednje rezerve. Na svu sreću, znajući da živimo u trusnom, da ne kažem ratnom području, da smo to spremili i da je to sada pri kraju. Rade se samo hitne operacije, dakle hladan program se odlaže i na žalost moramo pacijente da šaljemo jer nemamo uslove i krećemo u druge centre u centralnoj Srbiji - rekao je Milović.

04:13

NADAM SE DA POLITIKA NEĆE UĆI U ZDRAVSTVO, LJUDIMA JE POTREBNO LEČENJE Dr Milović o alarmantnoj situiaciji u Severnoj Mitrovici

- Mi uopšte ne pravimo podelu po nacionalnoj pripadnosti verskoj. I utoliko je ovo zabrinjavajuće, utoliko je neshvatljivo da neko sprečava dotok lekova i infuzionih rastvora. Ali moram da kažem da je u poslednje vreme napravljen neki mali korak i možda je to neka naznaka nečeg što će biti bolje, da nam je dozvoljeno da se jedan kamion boca sa kiseonikom, to je negde za mesec i po dva meseca za naše potrebe, dozvoljeno je iz Prištine da dođe u kliničko bolnički centar. Nadam se da će, i time završavam, razum prevladati, da politika neće ući u zdravstvo, da ljudi mogu da se leče na najbolji, najkvalitetniji način.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:50

MOLIM LJUDE DA SE UKLJUČE U REŠAVANJE PROBLEMA! Direktor KBC Kosovska Mitrovica: Nemamo zalihe lekova, a OSTAJEMO BEZ KISEONIKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track