ORLIĆ NA SASTANKU SA BAJRAMOVIM! Ministar Bajramov: Stav Azerbejdžana o nepriznavanu tzv. Kosova i Metohije neće se menjati!
Foto: Foto: Narodna skupština

podrška

ORLIĆ NA SASTANKU SA BAJRAMOVIM! Ministar Bajramov: Stav Azerbejdžana o nepriznavanu tzv. Kosova i Metohije neće se menjati!

Politika -

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić održao je sastanak sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhunom Bajramovim, na kome je azerbejdžanski ministar potvrdio da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i da se stav o nepriznavanju tzv. Kosova neće menjati, prenosi Kosovo Online.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Orlić i Bajramov su izrazili zadovoljstvo zbog ponovnog susreta, koji je usledio nakon sastanka održanog tokom nedavne posete predsednika Skupštine Srbije Bakuu.

Zajednički su konstatovali da su odnosi Srbije i Azerbejdžana zasnovani na strateškom partnerstvu i iskrenom prijateljstvu, zahvaljujući, pre svega, dvojici predsednika Aleksandru Vučiću i Ilhamu Alijevu. Takođe, pozdravili su izuzetnu saradnju u infrastrukturnim i brojnim oblastima, kao i dinamičan politički dijalog na svim nivoima.

Orlić i Bajramov su tokom sastanka konstatovali da Srbija i Azerbejdžan dosledno poštuju osnovne principe međunarodnog prava. S tim u vezi, Bajramov je još jednom potvrdio da Azerbejdžan nedvosmisleno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, te da se stav o nepriznavanju Kosova neće menjati, na čemu je Orlić zahvalio, poručujući da Srbija duboko ceni i jasnu poziciju Azerbejdžana iskazanu pred Savetom Evrope.

- Kada je reč o poštovanju istih principa, od Srbije uvek računajte na podršku - rekao je Orlić.

On je iskoristio priliku da ministra Bajramova detaljno upozna sa teškom situacijom na Kosovu.

- Aljbin Kurti ne samo da ne prekida teror nad srpskim narodom, već ga i pojačava. U isto vreme, odbija nastavak dijaloga, što zaslužuje jasnu osudu svih aktera u svetu. Naše državne pozicije su jasne i iskazane u rečima predsednika Republike Aleksandra Vučića: mi se zalažemo za mir, želimo stabilnost za sve i posvećeni smo dijalogu. Ujedno, u svakom trenutku ćemo poštovati svoj Ustav, svoju zemlju i boriti se za svoj narod. Hvala prijateljskom Azerbejdžanu što to savršeno razume - istakao je Orlić.

Bajramov je pozdravio državnu politiku koju Srbija sprovodi – suverenu i samostalnu, kojom, kako je naglasio, mali broj zemalja može da se pohvali. Takođe, pozdravio je ekonomske i infrastrukturne uspehe Srbije i napore uložene za očuvanje mira u regionu.

Kurir.rs/Kosovo Online

Bonus video:

01:09

ONI SU OBIČNA HISTERIČNA MANJINA KOJA NE MOŽE DA NAS SPREČI Orlić o neredu u Skupštini: Napali su čak i skupštinsko obezbeđenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track