PREDSEDNIK SRBIJE: Kurti neće dozvoliti glasanje Srbima, da pomogne nekim ljudima u izbornom procesu
Foto: Zorana Jevtić

andrićev venac

PREDSEDNIK SRBIJE: Kurti neće dozvoliti glasanje Srbima, da pomogne nekim ljudima u izbornom procesu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "i dalje pod znakom pitanja" da li će na parlamentarnim izborima 17. decembra glasati Srbi na Kosovu i Metohiji "ne samo na severu, nego i južno od reke Ibar", kao i da ne veruje da će im to pravo prištinske vlasti omogućiti.

Vučić je na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Palati Srbija u Beogradu, rekao da Srbi na Kosovu "misle da žive u istoj zemlji kao i mi", u skladu sa Rezolucijom 1244 i Poveljom o ljudskim pravima Ujedinjenih nacija.

"Unapred znam šta će da bude, (kosovski premijer Aljbin) Kurti, zato što želi da pomogne nekim ljudima u izbornom procesu, neću pominjati kojima, će da kaže - ne neće biti izbora na severu, a ni na jugu, a onda ćemo imati čistu osudu koju će Kvinta da da u jednoj izjavi, i to će biti kraj priče. Srbi na Kosovu i Metohiji neće glasati, i to će biti kraj priče", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li će počinioci napada na Srbe na Kosovu odgovarati, on je rekao da smatra da "neće niko odgovarati", ali da i "nije posao NATO da sprovodi istragu".

"To je posao Euleksa i drugih organa", rekao je Vučić .

On je kazao da će iskoristiti obećanje Stoltenberga da može da ga pozove telefonom kada god je potrebno, u vezi događaja na Kosovu.

Istakao je da Vojska Srbije sa KFOR-om ima "odličnu sradnju". "Svaka vrsta saradnje sa KFOR-om je dobrodošla i u redu je", istakao je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track