GENERAL MOJSILOVIĆ SA PIČOM: Poštujemo sporazume, Kfor jedini garant bezbednosti Srba na KiM
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

GENERAL MOJSILOVIĆ SA PIČOM: Poštujemo sporazume, Kfor jedini garant bezbednosti Srba na KiM

Politika -

Vojska Srbije dosledno se pridržava Vojno-tehničkog sporazuma i Kfor prepoznaje kao jedinog garanta bezbednosti srpskog stanovništva i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa na prostoru Kosova i Metohije, poručio je načelnik Generalštaba Milan Mojsilović na sastanku sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva Stjuartom Pičom.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se sa specijalnim izaslanikom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbije Edvard Ferguson, razmenjena su mišljenja i stavovi o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, s težištem na situaciji na Kosovu i Metohiji.

Milan Mojsilović, Stjuart Pič
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

General Mojsilović je posebno istakao da se Vojska Srbije dosledno pridržava Vojno-tehničkog sporazuma i da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svim potpisanim sporazumima, Kfor prepoznaje kao jedinog garanta bezbednosti srpskog stanovništva i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa na prostoru Kosova i Metohije.

U tom smislu je izrazio očekivanje da će međunarodne snage bezbednosti u Pokrajini potpuno i nepristrasno sprovoditi svoj mandat i reagovati na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti građana.

Tokom boravka u Srbiji, lorda Stjuarta Piča primio je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, a imao je i odvojene sastanke sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track