TODOROVIĆ I MALI JASNO PORUČILI IZ ČAČKA: SRPSKA PRIVREDA NE SME DA STANE! Nema jake ekonomije bez jakih srpskih privrednika
Minun Todorović i Siniša Mali, Foto: Printscreen

realno

TODOROVIĆ I MALI JASNO PORUČILI IZ ČAČKA: SRPSKA PRIVREDA NE SME DA STANE! Nema jake ekonomije bez jakih srpskih privrednika

Politika -

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ugostio je danas ministra finansija i potpredsednika Vlade Srbije Sinišu Malog, a na zajedničkom sastanku sa brojnim lokalnim privrednicima bilo je reči o konkretnim ekonomskim merama i podsticajima Vlade Srbije.

Jedan od prioriteta gradonačelnika Todorovića i njegovog menadžmenta je ekonomski i privredni rast Čačka i okoline, pa se upravo na njegovu inicijativu redovno održavaju sastanci sa lokalnim privrednicima.

Privreda je krvotok srpske ekonomije. Nema jake ekonomije bez jakih srpskih privrednika. Oni su naš motor razvoja i privreda ne sme da stane, rekao je Siniša Mali i dodao:

- Danas sam razgovarao za privrednicima u Čačku o privrednom ambijentu, reformama koje sprovodimo i kako država još može da im pomogne. Razgovarali smo o rezultatima naše ekonomske politike, investicijama, otvaranju novih radnih mesta, novim fabrikama i proizvodnim pogonima, kao i podsticajima za privredu - istakao je Mali.

Istakao je značaj izgradnje auto-puta "Miloš Veliki" i Moravskog koridora, jer auto-putevi stvaraju uslove za dalji privredni rast i razvoj.

Jedna od tema bila je i organizacija Ekspo izložbe 2027. godine u Beogradu, i na koji način domaće kompanije mogu da budu angažovane na realizaciji tog projekta od ogromnog značaja za celu našu zemlju.

- Razgovarali smo i o poboljšanju životnog standarda građana Srbije, rastu plata, penzija i minimalne zarade i našem obećanju da prosečna plata 2027. godine bude 1.400 evra, penzija 650 evra, i minimalna zarada takođe 650 evra - istakao je Mali.

Kurir/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track