ALEKSANDAR ŠAPIĆ OBRATIO SE KOLEGAMA: Čelnici gradova i opština imaju veliku odgovornost da služe građanima
Foto: Foto: Grad Beograd

skup u SAVA CENTru

ALEKSANDAR ŠAPIĆ OBRATIO SE KOLEGAMA: Čelnici gradova i opština imaju veliku odgovornost da služe građanima

Politika -

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se danas učesnicima 51. Skupštine Stalne konferencije gradova i opština i ukazao na važnost posla koji obavljaju čelnici lokalnih samouprava reagujući na svakodnevne izazove.

- Više od decenije vodio sam jednu od najmnogoljudnijih opština u Srbiji i znam koliko je vaš, odnosno naš posao težak i odgovoran i koliko zahteva svakodnevni angažman. Kada vodite ministarstvo, to je kao da upravljate brodom, a voditi grad ili opštinu jeste kao da držite volan od automobila u rukama jer u svakom momentu morate da budete spremni da reagujete odgovarajući na dnevne izazove - rekao je Šapić na Skupštini koja se održava u „Sava centru”.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa je gostima iz drugih gradova i opština poželeo prijatan boravak u Beogradu, te uspešan i kvalitetan rad.

- Najvažnije je da razmenjujemo iskustva i znanja i da se međusobno pomažemo, jer isti hleb jedemo. Ne smemo nikada da zaboravimo činjenicu da svaki Srbin i građanin Srbije, svaki građanin bilo kojeg grada ili opštine na čijem ste vi čelu, prvi kontakt i komunikaciju koje ima sa državom ostvaruje preko nas. Zato imamo ogromnu odgovornost da naš posao radimo na najbolji mogući način i da služimo narodu i građanima, zbog čega i jesmo tu - naveo je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

Predsednik SKGO-a Goran Cvetanović prisutnima je poželeo dobrodošlicu na 51. Skupštinu SKGO-a, te istakao da je ovaj događaj najvažnije i najveće okupljanje lokalnih samouprava u Srbiji. Ova skupština, dodao je, održava se u godini važnog jubileja – sedamdeset godina od osnivanja Stalne konferencije gradova i opština.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

Državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić je čestitala sedam decenija godina rada i podsetila da je u tom vremenskom periodu urađeno mnogo razvojnih projekata i strateških planova, te da je bilo vizionarskog pristupa unapređenju i funkcionisanju lokalne samouprave.

Aleksandar Šapić
foto: Foto: Grad Beograd

- Danas je prilika da se osvrnemo na ključne rezultate, ali i da razgovaramo o budućnosti i daljem napretku naših lokalnih samouprava. Svake godine nagrađujemo lokalne samouprave koje su se istakle u četiri oblasti: efikasnost i delotvornost, transparentnost, odgovornost i vladavina prava, ravnopravnost i antidiskriminacija - i dodala:

- Najbolji dobijaju novčane nagrade, a Stalna konferencija gradova i opština ih nagrađuje opremom kojom će unaprediti svoje funkcionisanje na korist svih građana - rekla je ona.

Kurir.rs

Bonus video:

59:38

REALNA PRIČA - ALEKSANDAR ŠAPIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track