"KAD OVK UTIČE NA SVEDOKE, TO JE OBIČNO FIZIČKA ELIMINACIJA" Advokat Karličić otkrio na šta se odnose nove odluke Haškog tribunala
Foto: Kurir tv

kurir tv

"KAD OVK UTIČE NA SVEDOKE, TO JE OBIČNO FIZIČKA ELIMINACIJA" Advokat Karličić otkrio na šta se odnose nove odluke Haškog tribunala

Politika -

Pred Specijalizovanim sudom u Hagu za ratne zločine na Kosovu i Metohiji nastavljeno je suđenje nekadašnjim liderima tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, optuženim za ratne, zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, protivpravna zatvaranja.

Plan je da suđenje traje još dve nedelje, a onda sledi pauza zbog novogodišnjih praznika do 5. januara sledeće godine.

Ovim povodom u jutarnji program Kurir TV uključio se advokat Miljkan Karličić.

Specijalizovano tužilaštvo je zatražilo, a pretresni panel odobrio, niz mera za ograničenje kontakata i komunikacije trojici optuženih u Pritvorskoj jedinici Specijalizovanih veća u Hagu. Ovo je urađeno jer je sud utvrdio da su pokušali da utiču na svedoke i ometaju sudski postupak.

Miljkan Karličić
foto: Kurir TV

Da li to što su zabranjene posete može da doprinese da se ne utiče na svedoke ili je kasno ako se to već dogodilo, zanimalo je voditeljku Olju Lazarević.

- Pa vidite, u svakom slučaju ovo je neko malo umereno ohrabrenje, mada nažalost za veliki broj svedoka je teško pa makar to rekli i nažalost i fizički. U ovom slučaju nisu isključene sasvim posete, već je reč o isključenju takozvanih neprivilegovanih poseta - pojasnio je Karličić, a zatim se osvrnuo i na mogući uticaj na svedoke.

01:50

KAD OVK UTIČE NA SVEDOKE, TO JE OBIČNO FIZIČKA ELIMINACIJA Advokat Karličić otkrio na šta se odnose nove odluke Haškog tribunala

- Nije ovde reč o uticaju na svedoke u nekom najblažem smislu, budimo svesni da je reč o Kostovu i datim pretnjama svedocima, nažalost i fizičkoj eliminaciji njih i članova njihovih porodica.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

00:30

HAG: Tači i Veselji biće optuženi za dva nova logora i zločine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track