VUČIĆ KAKVOG RETKO VIĐATE: Suočio se sa dvojnikom, pokazao zavidno znanje iz geografije, pa otkrio najveću želju iz detinjstva
Foto: screenshot Pink tv

VUČIĆ KAKVOG RETKO VIĐATE: Suočio se sa dvojnikom, pokazao zavidno znanje iz geografije, pa otkrio najveću želju iz detinjstva

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić gostovao je večeras u emisiji "Ami G Show" na televiziji Pink, gde se suočio sa svojim dvojnikom, govorio o sportu, pre svega košarci, pokazao zavidno znanje iz geografije, i otkrio detalje iz svog privatnog života.

Uz Vučića su u studiju bili i bivši teniser Janko Tipsarević, imitator Dalibor Golubović i pevačica Tijana Milentijević.

U studio je prvo ušao Dalibor Golubović, prepoznatljiv po imitiranju predsednika Srbije. On je govorio o izgrađenim putevima, bolnicama i infrastrukturnim projektima.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Golubović kaže da ga je od saradnika prijatno iznenadio Aleksandar Šapić, za kog kaže da je odličan plivač i u bazenu i van bazena.

Na pitanje koji mu je omiljeni sendvič, imitator kaže da jede parizer u kriški hleba, a onima koji ga ne vole nudi isti sendvič - samo će ga zabiberiti.

Vučićev dvojnik se našalio, i istakao da u politici ne bi voleo da za protivnika ima folk zvezdu Aleksandru Prijović.

- Mogu da kažem, recimo, za koga ne bih voleo da mi bude protivkandidat na izborima, da se kandiduje i bude u redovima opozicije... To je ova Aleksandra Prijović. Verovatno se svi pitate zbog čega? Pa, zato što je ona jedina uspela da napuni više puta Arenu nego ja, tako da ima dosta fanova. Ali, prvo ćemo i nju da privučemo - rekao je Golubović.

U studio su potom ušli Tipsarević i Tijana M. Bivši teniser je govorio o poslovnim uspesima koje je ostvario posle karijere na terenu.

On je rekao da je glavni razlog što je pružio političku podršku SNS upravo predsednik Aleksandar Vučić.

Janko Tipsarević
foto: screenshot Pink tv

- Nekoliko godina sam već pričao: "Bože, šta radi ovaj čovek, gde je Srbija nekada bila, gde je sada". I baš je supruga predložila da uradim nešto po tom pitanju, da doprinesem nečim - rekao je Tipsarević.

Tipsarević i Amidžić su zatim igrali stoni tenis u studiju, a voditelj se pokolebao kada je saznao da je čuveni stonoteniser Aleksandar Karakašević učio Janka da igra.

Tijana M je zatim pevala pesmu "Nedelja", koju je u originalu izveo Džej Ramadanovski.

Vučić ušao u studio i suočio se da dvojnikom

Predsednik Vučić je potom ušao u studio, a imitator Golubović kaže da mu je simpatičan uživo.

- Znam ja po čemu se razlikujemo. Ja tvrdim da sam ja Aleksandar Vučić - rekao je predsednik Vučić kroz smeh.

Da bi Amidžić proverio ko je pravi Vučić, pitao je kako se zovu otac i majka predsednika, koje godine je izabran na mesto ministra, i koje godine je osnovan SNS, i od kada je predsednik SNS.

Obojica su tačno odgovorili na pitanja, što je Vučić prokomentarisao:

- Učio je celu noć. A znao sam da ne zna za auto-puteve. Samo brzih saobraćajnica 465 kilometara. To su samo auto-putevi. A zamislite tek regionalnih i lokalnih puteva. To su hiljade kilometara - rekao je Vučić.

Vučić je potom Goluboviću uručio sendvič.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Uvek imamo sendvič kod sebe. Evo da vide ko je pravi predsednik - rekao je on kroz smeh.

Predsednik je istakao da je Golubović pristojan čovek, koji se posvetio umetnosti imitacije.

- On zna kako nameštam naočare, gestikulaciju i sve. On živi sa suprugom i troje dece u Altini, na jedan vrlo skroman način. Pred njim je budućnost, i politička. On je sve samo ne lažni predsednik - rekao je Vučić kroz smeh.

Imitator se zahvalio predsedniku na lepim rečima, i zahvalio se na pozivu da bude njegov gost.

- Moram da vam kažem da ste mi prirasli srcu - kazao je on.

Vučić je rekao, komentarišući stonoteniski meč, da se vidi kako Janko gura i udara lopticu, zato što je rođeni pobednik.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Janko neće izgubiti, on vuče lopticu, tek toliko da pređe mrežicu, on mrzi da izgubi. Janko neće da pusti nikoga. Isto kao i Dalibor. On je verovao u jednu stvar, iako je bila velika distanca ranije među nama, a onda smo snimili video za TikTok, pa su krenuli da ga napadaju. Pa se zamislio, snimao je godinama imitacije mene, niko ga nije napadao, a onda su posle snimka krenuli napadi - kaže Vučić.

On ističe da je barem 30 odsto ljudi od početka emisije stvarno mislilo da je njegov imitator ustvari - on.

- Više liči na mene nego ja - kazao je kroz smeh.

Golubović je rekao da će njegova supruga povesti pogrešnog čoveka kući, na šta je predsednik rekao: "Od mene vajde nema!".

Vučić kaže da jednog dana kada ode sa vlasti, i kada prođe još jedno osam godina, doći će vreme Golubovića.

Predsednik Vučić je potom dobio pitanje ko je iz opozicije hteo da "preleti" u SNS, a da to javnost nije saznala.

- Ima takvih, ali javnost to neće ni sada saznati. Ko bi se nudio posle toga - rekao je on, pošto nije odgovorio, morao je da nabroji nadimke koje je imao kroz život.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Alek, Aca, Saša, Vučko, Frfljavi... Nisam primljen na radio, a moja životna želja je bila da budem sportski komentator. Znao sam sve, od Ive Tomića, Mirka Kamenjaševića, imitirao sam njihove glasove. Umeo sam nekada i Vladanka Stojakovića da skinem. Sada mi je bezveze Milojka Pantića, kada vidim u šta se pretvorio - rekao je on.

Predsednik dodaje da je išao na audiciju u Radio Beograd, ali je kandidat morao da ima savršenu dikciju.

- Oterali me odatle, oterali me sa pevanja. Da se vratim na nadimke. Sada je pederu. Valjda sam se svih setio - kazao je on.

Vučić je potom otkrio da Dačić voli malo duže da spava, ali da je naučio trik.

- Uvek ga zovem oko 15 do 7, da bi ga probudio. A on onda navije sat na 20 do 7, lukav je, pa ako ga ne pozovem, on ona zove mene. I nastavi da spava - kaže on kroz smeh.

Ističe i da su mu mnogi zamerali što navija za Zvezdu, i da je odrastao na tome, kao i da to neće menjati nikada.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Za Partizan sam učinio mnogo više nego neki što se hvale. A ja sam odrastao na tribini Zvezde, i toga se ne stidim. To je ljudska iskrenost. Kada kažu: "Ja navijam za fudbal". Ja ne navijam za fudbal, već za reprezentaciju i za Zvezdu - kaže Vučić.

On je rekao da svake godine rade istraživanje o navijačima Zvezde i Partizana.

- To se menja u okviru tri ili četiri procenta. Sada Zvezda ima najviše navijača, 59 odsto u korist Zvezde. Uvek sam se pitao ko su tih tri ili četiri posto koji menjaju, a sada sam čuo šta je Janko rekao - kaže predsednik.

Kaže da mu je mnogo drago što je Partizan uspešan u košarci, i što se svake nedelje čuje skandiranje Beogradu.

- To je super stvar za zemlju, to je ono što je dobro - istakao je on.

Tipsarević je dobio pitanje zbog čega njegova supruga "šizi".

Janko Tipsarević
foto: screenshot Pink tv

- U poslednje vreme, pošto se to menja jednom nedeljno, najviše šizi kada ona meni nešto kaže, a ja to ne čujem ili ne prihvatim. I dođem posle sedam dana, i kažem joj isto to, ali kao da mi je drug rekao - kaže teniser.

On kaže da se vraćao iz Bangkoka pre nekoliko meseci, i da je sleteo u pola 5 ujutru.

- Tada sam predsedniku poslao pitanje za nešto, i on je odgovorio kroz pet minuta - rekao je Tipsarević da bi ilustrovao kako Vučić malo spava.

- Ja imam loš pritisak, zato malo spavam. Mene Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, zove često između 5 i pola 6 ujutru, mi tada razgovaramo. On je mnogo pametan, od njega možete mnogo da naučite. To je čovek koji je od malene Ljubljane napravio turistički centar. Ne umem to da objasnim, a on je zaslužan za to - kaže Vučić.

Predsednik dodaje da je za kongresni turizam potreban i novi Sajam, pored Sava Centra, kako bi privukli ljude.

Tijana M je na pitanje sa kim se posvađala, a sa kim se često čuje, da se slabo druži sa kolegama, ali se najčešće čuje sa Barbarom i Aleksandrom Mladenović.

Tijana M.
foto: screenshot Pink tv

Govoreći o Vuku Mobu, Vučić je rekao kroz smeh: "On je naš. Za Tijanu ne znam, ali on je naš".

Vučić je potom dobio pitanja o košarci, a prvo je bilo šta je "fejd avej".

- To su najteži šutevi, kao Majkl Džordan. To je van balansa, retko ko to pogađa. A Jokić je poseban, ne zato što je podržao našu listu, već ima nešto što drugi nemaju. Sjajna dva brata, porodicu koja se drži na okupu. Prava srpska porodica koja je napravila ogroman uspeh u Americi. Ali iznad svega, on ima mozak, to je nešto što se retko rađa. I on i Luka Dončić - rekao je Vučić.

Jokić ima i mekane prste i neverovatan osećaj za loptu, dodaje on.

Na pitanje šta je "pik end rol", predsednik pojašnjava da se to na srpskom kaže "dva na dva".

- Igraju bek i centar, pa se centar otvori, a bek protrči. Ima tu i više različitih verzija - rekao je on, i objasnio šta je "niski post".

- To je kada se spusti dole na niski post. Mi smo nekada spuštali na četvorku ili peticu i Bodirogu, da bliže igra. Postoji i mismeč, kada imaš visokog i niskog igrača, pa ga pustiš blizu reketa da odigra jedan na jedan - rekao je on.

On kaže da u košarci više nema prve petorke, već igra dvanaest igrača, i da se oni stalno rotiraju.

- Ne mogu da izaberem samo petoricu. Ako izaberem Jokića da igra samo peticu, onda nema Milutinova koji mi je jedan od omiljenih igrača. Nije lako odabrati nikako - kaže Vučić.

On kaže da, ako se Jokić ne povredi, očekuje najbolju utakmicu svih vremena, između nas i Amerikanaca.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Mislim da će to biti najbolji meč svih vremena, u polufinalu Olimpijade. Ameri su prejaki svakako. I dalje su jači od nas, ali ako igraju Nikola, Bogdan, Vasa, sa svim ovim momcima koji su igrali sjajno... Nije to laka utakmica za Amerikance - kaže predsednik.

Vučić je prekinuo Amidžića, koji je ispitivao Tipsarevića o Novaku, sledećim rečima:

- Ej bre, ne radi on u Danasu, zna on šta je Novak osvojio.

Dalibor Golubović je potom otkrio i da je glumio predsednika Vučića u jednom slovenačkom filmu.

- To je bio najgledaniji film u istoriji slovenačke kinematografije, oni su napravili film od klipova sa jutjuba, i razvalio je gledanost. To je trećina države gledala - kazao je on.

Gosti su potom nazdravili Gorkim listom, a Vučić je rekao da je mislio da je šala u pitanju.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Bio sam siguran da je voda.

Svi u studiju su potom gledali klipove Vučićevog imitatora, uključujući i insert iz slovenačkog filma.

Predsednik Vučić kaže da je za geografiju, istoriju i srpski hteo da se prijavi sa tragačom iz Potere, Miloradom Milinkovićem.

- Ali samo za te oblasti, pošto je u svemu ostalom bolji. Ali je otišao u Ameriku, pa ćemo videti kada se vrati. Biologija i fizika, to ne može.

Potom je usledilo takmičenje iz geografije, i Amidžić je prvo pitao gde je Mozgovo.

- Nedaleko od Aleksinca, nedaleko od jezera, koliko ja znam nema drugog Mozgova. Azbukovica? To je region, nije mesto, prema Drini. Prelep kraj, tu ćemo uraditi jedan tunel, koji će skratiti put između Ljubovije i Pecke. Nepričava? Tu sada gradimo brzu saobraćajnicu, do Valjeva - rekao je Vučić.

Na pitanje gde je Gornje Brijanje, predsednik je Amidžiću otkrio da je to mesto ustvari donje, dok je Donje Brijanje - gornje.

- To su divna mesta. Nedaleko odatle je Pečenjevce, odakle je Toma. Ražanj? To je opština u Nišavskom okrugu. Postoji i Jagnjilo, ali ne blizu Ražnja, već kod Mladenovca - rekao je on kroz smeh.

Na pitanje gde su Buđanovci, Vučić kaže da za to mesto svi znaju, pošto smo tu oborili "nevidljivog".

- To je mislim pećinačka opština, ne držite me za reč - kazao je on.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Predsednik je nabrojao i sve opštine Braničevskog okruga, i dodao je da je to najteži okrug za to pitanje.

- Bio sam u svakoj opštini, i znam svaku. Zato se jedem da li sam jednu zaboravio. E, izvinjavam se, Malo Crniće sam zaboravio. Interesantno, imaju malo i Veliko Crniće, malo je veliko, a veliko je malo - rekao je Vučić.

Kaže i da mu savetnici često govore da on poseduje mnogo besmislenog i nepotrebnog znanja.

Imitator Golubović je zamolio predsednika nakon toga da mu potpiše dres, sa imenom Vučić.

- Ovo je moja veličina, za ovako gabaritne - kazao je Vučić smejući se.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Na pitanje sa kime bi najradio podelio sendvič, a sa kim ne bi, on kaže da bi sa svima podelio sendvič, pošto sve mora da čuva kao malo vode na dlanu.

Na pitanje kako zamišlja prvi dan penzije, predsednik je rekao da se nada da će imati više vremena da završi fakultet.

- Ovaj trenerski, pa onda neku decu da vodim po Zemunu - kazao je predsednik.

On kaže da neke ne bi pozvao nikada u kabinet, ali mora da ih pozove, pošto razgovara sa svima, na pitanje koga nikada ne bi zvao na sastanak.

- Znate, kada neko govori o vašem potomstvu najgore, nema smisla da ga zovete kući. Ali u Predsedništvo ili Skupštinu, to je moj posao, uvek moramo da razgovaramo - kaže predsednik.

Janko Tipsarević je odgovorio na pitanje na koga se ložio kada je bio mali, rekavši da su to Deniz Ričards i Pamela Anderson.

Vučić kaže da Tipsarević voli to što radi, da ima uverenja, i da je došao na snimanje pravo sa Kopaonika, i da se odmah vraća nazad.

- A ne zakasni nikada ni minut. To je čudesno, kako ljudi u sportu dobiju navike da budu uspešni u svemu drugom - rekao je predsednik.

On je posavetovao Amidžića da u javnosti nikada ne nosi tamne naočare.

- Ljudi ne veruju onima kojima ne vide oči. To su učili i na Si-En-Enu. U velikim svetskim kućama je samo izuzetno dozvoljeno nekome da ima bradu, poput Volfu Bliceru. Ruke uvek na sto, nikada ispod stola. Pokažeš da su ti čiste ruke, da ne varaš nikoga. Oči moraju da ti vide, i da stvarno govoriš ono što misliš, jer ti ljudi onda uvek veruju - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da su mu pre gostovanja pokazali fotografiju kako bi prepoznao Tijanu M, i došapnuli mu da je ona pevala "Ženu od sultana".

- Ja neću da se mešam u vezu sa Vukom, ali ga pozdravi - rekao je on pevačici.

U rubrici "ili-ili", gde su gosti morali da izaberu najveće sportiste, Vučić je između Useina Bolta i Majkla Džordana izabrao košarkaša.

- Nije čak ni uporedivo. On je sve, mozak upornost. To nije samo trčanje trke - kazao je on.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Između Džordana i Mesija, Vučić kaže da će kopirati Janka, i opet izabrao Džordana.

Košarkaš Čikago Bulsa je pobedio i u suočavanju sa Karlom Luisom, ali je potom suprotstavljen Novaku.

- Pa dobro, ovo sada nije fer. Novak je svakako najveći srpski sportista, toliko je radosti doneo i ovoj zemlji i našem narodu, i za nas on uvek mora da bude najveći. Da kažemo od stranaca, neka bude Džordan, a od srpskih uvek Novak - rekao je predsednik.

On je zamolio Tijanu M da za kraj otpeva pesmu "Srpkinja je mene majka rodila".

Golubović je potom želeo da pošalje poruku protivnicima, rečenicu kojom Vučić uvek završava govor - "Živela Srbija".

Komentarišući sponzore, od kojih je Vučić dobio čaj, kaže da ne razume zašto je crni čaj toliko popularan.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Daj mi bre kamilicu. I hvala za kamilicu - kazao je on, nakon čega mu je Amidžić uručio poklon paket Gorkog lista.

- E ovo već moram da prijavim agenciji za borbu protiv korupcije - dodao je kroz smeh.

Voditelj je gostima uručio i klompe, na šta je imitator rekao da je to pravi poklon za njega, pošto je on papučar.

- Dalibore, predsednik ne pravi te greške. Papučar je onaj što pravi papuče, a papučić je osobina. Ja sam papučić - našalio se Vučić.

Kurir.rs/Kurir politika

Bonus video:

00:15

Puna hala u Prokuplju na predizbornom skupu liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track