"POGLEDAJMO ISTINI U OČI I IZVRŠIMO POLITIČKI KONTRANAPAD" Analitičari o 40 MILIONA EVRA uloženih u bezbednosne snage "KOSOVA"
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

kurir tv

"POGLEDAJMO ISTINI U OČI I IZVRŠIMO POLITIČKI KONTRANAPAD" Analitičari o 40 MILIONA EVRA uloženih u bezbednosne snage "KOSOVA"

Politika -

Vlada Aljbina Kurtija, kako je on sam najavio, izdvojiti dodatnih 40 miliona evra za tzv Kosovske bezbednosne snage. Tim izdvajanjem iz ukupnog budžeta, sredstva opredeljena za vojsku tzv. Kosova, iznosiće više od 200 miliona evra.

Kosovo, KiM, Banjska, Kosovo i Metohija
foto: Mladen Miletić/Kurir Tv, Privatna Arhiva

Kurti je za sledeću godinu najavio i dodatno jačanje "vojske" sa novih 600 vojnika što je, kako je naveo, u cilju odbrane tzv. Kosova.

KBC Kosovska Mitrovica, Kosovksa policija, Kosovo, KiM, Severna Mitrovica
foto: Printscreen/Kosovo-online

Оd koga se brani Priština?

Кoji je stvarni cilj osnaživanja i nikada većeg ulaganja u tzv. KBS i koje posledice može imati, ali i zašto na sve to NATO i Brisel ćute, ako se ima u vidu činjenica da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg još pre mesec dana izjavio da tzv. KBS nemaju podršku NATO-a da se naoružavaju?

"Ovo je samo nastavak sve većih i većih pritisaka", prokomentarisao je predsednik Matice Albanaca u Srbiji Beriša, započinjući razgovor u jutarnjem programu "Redakcija".

Podsetio je na činjenicu da je izdvojeno dodatnih 40 miliona za obuku i naoružavanje KBS-a, ukazavši na to da takozvano "Kosovo" već investira u "snage bezbednosti".

- Moramo da pogledamo istini u oči i da se sopstvenim snagama i kapacitetima organizujemo i izvršimo kontranapad u političkom smislu - rekao je Beriša.

Programski direktor Centra za stratešku analizu Darko Obradović i Demo Beriša, pridružio se razgovoru sledećim izlaganjem.

- Ne naoružava njih NATO, nego pojedine članice NATO-a. Podsetiću da je jedna vežba NATO suspendovana zbog postupaka Aljbina Kurtija... Moramo da razlikujemo Erdogane i druge "Alije", od NATO članica, kao što su Španija i Rumunija koje ne priznaju "Kosovo".... - rekao je Obradović, dopunivši svojim mišljenjem:

- Mi nažalost "igramo na iste karte", kao i oni iz Prištine. Dakle, Brisel i Vašington. Stepen poltiičkog dogovora će određivati "trend" na Kosovu i Metohiji. Niti ćemo mi moći vojno da delujemo, niti će oni moći da deluju... Tako da moramo jačati svoja partnerstva. Kurti ima jasan cilj da ništa ne govori do kraja američkih izbora...

Ostatak pogledajte u videu ispod.

01:54

MORAMO DA IZVŠRIMO KONTRA NAPAD!

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

14:23

ZA MENE ON IMA ISTI STATUS KAO ŠMIT U BOSNI Bratina upozorio na PRAVU FUNKCIJU KFOR-A na KiM: Naivno mislimo da imamo dogovor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track