SAMIT U DAVOSU JE ODLIČNA PRILIKA ZA SRBIJU! Zavišić: Očekujem da će DVA PITANJA biti glavna, bez njihovog rešenja nema napretka!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

SAMIT U DAVOSU JE ODLIČNA PRILIKA ZA SRBIJU! Zavišić: Očekujem da će DVA PITANJA biti glavna, bez njihovog rešenja nema napretka!

Politika -

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu biće održan od 15. do 19. januara, i ugostiće brojne državne predstavnike.

Među tridesetak vodećih svetskih političara učestvovaće i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Tema ovogodišnjeg 54. foruma biće “Obnova poverenja“, stavljajući pregovore o okončanju ratova u Gazi i Ukrajini na vrh agende globalne elite.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizijie gostovao je Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost.

- Samit u Davosu svakako je jedan od najznačajnijih događaja u toku godine, ako posmatramo globalnu ekonomiju. Veoma je važno što je predsednik Vučoć dobio poziv da učestvuje na tom samitu. Rekao bih i da je istaknut među 30 lidera koji će govoriti na forumu. To je jako dobra prilika za našu zemlju da se ostvare brojni bilateralni susreti; da se razgovora sa brojnim privrednicima iz drugih zemalja, kao i sa kancelarima, premijerima i predsednicima - rekao je Zavišić i dodao:

03:36

SAMIT U DAVOSU JE ODLIČNA PRILIKA ZA SRBIJU! Zavišić: Očekujem da će DVA PITANJA biti glavna, bez njihovog rešenja nema napretka!

- Što se tiče samih tema siguran sam da će to biti ekonomske teme u kontekstu kriza i ratova koje imamo pre svega u Ukrajini i na bliskom istoku zbog čega je svetska ekonomija pred ozbiljnim izazovom kako očuvati postojeće stanje, ali i kako uticati na dalji ekonomski rast.

- Ne verujem da će se doći do nekog rešenja za sukob u Ukrajini i na bliskom istoku. Dok oni ne prestanu neće moći ekonomija značajno da krene napred sve dok se ta dva velika problema ne reše. Ipak to jeste prilika za sve da predstave svoju zemlju i ostvare neke kontakte.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

01:11

Davos, Vucic, dobro smo postavili nasu poziciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track