NOVI POTEZ OSVEDOČENOG ANTI-SRPSKOG LOBISTE: Voker: Osećam se obaveznim da pomognem Tačiju i ostalim vođama OVK!
Foto: EPA/ANJA NIEDRINGHAUS

u istom maniru

NOVI POTEZ OSVEDOČENOG ANTI-SRPSKOG LOBISTE: Voker: Osećam se obaveznim da pomognem Tačiju i ostalim vođama OVK!

Politika -

Bivši šef Posmatračke misije OEBS-a na KiM tokom rata Vilijam Voker izjavio je na T7 da oseća obavezu da doprinese oslobađanju Hašima Tačija i ostalih lidera nekadašnje OVK, navodeći da bi u Hagu mogao da se pojavi kao svedok odbrane, prenosi Gazeta ekspres.

- Ne samo zato što je podvrgnut veoma nepravednom krivičnom gonjenju u Hagu, već se osećam obaveznim da pokušam da uradim nešto da učinim najbolje za Tačija. I za Kadrija Veselija i za Jakupa Krasnićija. Mislim da ih Haški tribunal tretira veoma nepravedno - kazao je Voker.

Kako dodaje, pokušao je da učini sve što može da im pomogne i nada se da će se pojaviti kao svedok odbrane kada tužilaštvo konačno okonča krivično gonjenje.

- Dakle, osećam da sam bio veoma nepravedan prema njemu dok je on bio predsednik, da sam personalizovao neke stvari koje nije trebalo, i želeo bih da doprinesem da se pravda u Hagu uspostavi, što mislim da se trenutno ne dešava - rekao je Voker.

Kurir.rs/Kosovo Online/Gazeta ekspres/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

16:44

RATNI PROFITERI! OLBRAJTOVA I VOKER SE OBOGATILI NA KOSOVU I METOHIJI Nestorović: Vesli Klark dobijao od Prištine 7.000 € mesečno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track