NIKAD TEŽI RAZGOVORI Petković nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: Vučić snažno branio interese srpskog naroda na KiM
Foto: Printscreen RTS

NIKAD TEŽI RAZGOVORI Petković nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: Vučić snažno branio interese srpskog naroda na KiM

Politika -

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Tema razgovora bila je sporna Uredba Centralne banke tzv. Kosova, koja propisuje zabranu korišćenja srpskog dinara.

- Čini mi se da nisam nikada prisustvovao težem razgovoru, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić je vrlo snažno branio interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pre svega njihovo pravo na opstanak i život. I svima koji su prisustvovali u toj prostoriji je bilo jasno da je Aljbin Kurti glavni krivac. Predsednik Aleksandar Vučić će i sutra imati brojne razgovore, telefonske pozive, koji se odnose na to da učinimo sve što je do nas da ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija konačno neko zaustavi - rekao je Petković i dodao:

- Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na Kosovu i Metohiji da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati.

- Kurti odluku o dinaru niti je odložio, niti ukinuo - dodao je Petković.

Sastanku su prisustvovali šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, te ambasadori Francuske Pjer Košar, Italije Luka Gori, Velike Britanije Edvard Ferguson, Nemačke Anke Konrad i predstavnik Ambasade SAD u Beogradu.

Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, kao i direktor Banke Poštanske štedionice Bojan Kekić.

Bonus video:

01:00

Petković - Kurti ima samo jedan cilj progon etničkog čišćenja a to pokazuju i podaci sa naše 4 opštine sa Severa, da se već 11 odsto Srba iselilo u centralnu Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track