"NIKADA NEĆEMO ODUSTATI OD SVOG NARODA" Petković o protivpravnim potezima Prištine: Svima je jasno da je KURTI GLAVNI KRIVAC
Foto: Nemanja Nikolić

"NIKADA NEĆEMO ODUSTATI OD SVOG NARODA" Petković o protivpravnim potezima Prištine: Svima je jasno da je KURTI GLAVNI KRIVAC

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti danas povodom situacije na KiM i protivpravnih poteza premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

- Država Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji nalaze se u izuzetno teškoj situaciji. Jasno je kao dan da Kurti ne želi da odustane od svoje odluke, niti da odloži protivpravnu uredbu koja se odnosi na ukidanje dinara i platnog sistema Republike Srbije na KiM - rekao je on.

Petković ističe da ovo nije samo još jedna odluka u nizu Aljbina Kurtija, već je u pitanju nasilan akt koji je direktno usmeren protiv opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Predsednik Aleksandar Vučić vodio je veoma važne razgovore prethodnih dana ali i danas suštinski važne odgovorne razgovore, između ostalog i večeras sa ambasadorima Kvinte. Čini mi se da nikada nisam prisustvovao težem razgovoru, ali predsednik Vučić je snažno branio interese srpskog naroda na KiM, pre svega njihovo pravo na opstanak i život - rekao je Petković, i dodaje:

- I svima je bilo jasno u toj prostoriji da je Kurti glavni krivac. Predsednik Vučić će i sutra imati brojne razgovore i telefonske pozive, da učinimo sve što je do nas da ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija konačno neko zaustavi. Odluke ćemo donositi strpljivo, mudro, odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj.

On je rekao da će se u narednih dan-dva predsednik Vučić obratiti javnosti u vezi sa ovom temom i uopšte položajem srpskog naroda na Kim koji je ugrožen odlukom o ukidanju dinara

- Srpski narod na KiM treba da zna da ima iza sebe državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, i nikada nećemo odustati od svog naroda. I borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi na kiM imaju pravo da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, koriste platni promet, i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati - zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja