"TRI ELEMENTA SEDNICE UN SU ZNAČAJNA ZA SRBIJU!" Milovan Drecun: Međunarodni zvaničnici jasno identifikovali ko je glavni krivac
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"TRI ELEMENTA SEDNICE UN SU ZNAČAJNA ZA SRBIJU!" Milovan Drecun: Međunarodni zvaničnici jasno identifikovali ko je glavni krivac

Politika -

Nakon održane sednice SB UN predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovojan onim što je čuo na vanrednoj sednici i istakao da su poruke Srbije bile sadržajne, jasne, odgovorne i ozbiljne.

"Kako god okrenete, ovo je jedna mala, ali značajna pobeda Srbije", naglasio je predsednik. A u istom danu kada je održana sednica Saveta bezbednosti UN izglasana je i rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji. Iz tog tela pozivaju na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage zbog navodnih neregularnosti na izborima održanim 17. decembra.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

O porukama sa sednice u Njujorku, kao i o rezoluciji, govorio je u emisiji Puls Srbije Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KIM.

- Očekivan je takav stav bio i Velike Britanije i SAD. Nisam video baš izjavu francuskog predstavnika, ali znate, oni su te izjave i takvu ocenu dali još pre sednice. Znači, njihov stav je bio da Priština ima prava da donosi ovakve odluke, ali da je trebalo da se konsultuje više sa, kako oni kažu, saveznicima, da je trebalo da malo odloži taj period primene i da edukuje više Srbe na Kosovu i Metohiji, ali niko od njih se nije zalagao za ukidanje te odluke. Bez ukidanja menja se situacija na terenu i to drastično, veoma dramatično na štetu srpskog naroda prema tome i to su očekivani stavovi jer su već bili izrečeni pre ove sednice i ništa novo nije rečeno u tom smislu - rekoa je Drecun i dodao:

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

- Jedino što je značaj ove sednice u tri elementa. Jedan je rekla u stvari američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama koja kaže da Savet bezbednosti nije mesto da se razgovara o Kosovu i Metohiji. Imajući u vidu višegodišnje pokušaje vodećih zapadnih država da potpuno izbace kosovsko pitanje iz Ujedinjenih nacija, da se prorede one sednice Saveta bezbednosti gde se podnosi izveštaj od strane generalnog sekretara o stanju na Kosovu i Metohiji ili da se uopšte ne održavaju, ovo je zaista veoma značajna stvar, da je ovo pitanje koje nekima koji gledaju sa strane ne mora da bude od suštinskog značaja - da se raspravlja u Savetu bezbednosti. I to pokazuje da je rezolucija 1244 i te kako živa, da je i dalje na snazi i da Ujedinjene nacije ne mogu da budu zaobiđene u rešavanju kosovskog problema.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Kao drugi i treći važan element istakao je mogućnost da se govori o egzodusu srpskog naroda sa Kosova i Metohije od strane priveremenih vlasti u Prištini, kao i identifikovanje Kurtija kao glavnog krivca za kosovsku krizu.

- Druga stvar koja ističe značaj ove sednice je da je naša strana mogla da saopšti činjenice, istinu o užasno teškom položaju srpskog naroda, o etničkom čišćenju koju administracija u Prištini sprovodi i o zločinu protiv čovečnosti koji se takvim merama preduzima protiv srpskog naroda. To je predstavljanje koje će veoma mudro, državnički iskoristiti da saopšti osnovne podatke, da svima razjasni, onima bar koji žele da čuju, zbog čega govorimo da je ovo toliko dramatična situacija da može dovesti do kompletnog egzodusa srpskog naroda sa Kosova.

08:57

TRI ELEMENTA SEDNICE UN SU ZNAČAJNA ZA SRBIJU! Milovan Drecun: Međunarodni zvaničnici jasno identifikovali ko je glavni krivac

- Treća stvar je da su svi tokom diskusija zapravo priznali da postoji problem, da je problem u ponašanju Prištine, identifikovali su Kurtija, odnosno njegovu vlast u Prištini, da su oni problemi, da su oni izazvali ovu najnoviju krizu i ovu najnoviju destabilizaciju jednostavnim potezima.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:18

KURTI SIMULIRA DEESKALACIJU! Milovan Drecun: Žuljaju ga pritisci EU, ali ne sme sve da prihvati iz straha od gubitka birača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track