STEVIĆ: Vučićev govor u Savetu bezbednosti bio je odličan i superioran u odnosu na Kurtija!
Foto: screenshot Pink tv

STEVIĆ: Vučićev govor u Savetu bezbednosti bio je odličan i superioran u odnosu na Kurtija!

Politika -

Govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića je bio izuzetno dobar, već je i samo sazivanje Saveta bezbednosti veoma velika stvar, rekao je za Novo vikend jutro sa Jovanom Jeremić, Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

Stević je, komentarišući Vučićev govor u Savetu bezbednosti, istakao da je on bio zaista vrlo dobar,odličan, superioran u odnosu na Kurtija.

Dodaje da je ključan momenat koji je i sam predsednik istakao, taj, da je sve što je predsednik rekao vrlo lako proverljivo, za razliku od lažnih insinuacija koje je Kurti konstanstno plasira.

- Kurti je dobio čak i od takozvanih kosovskih medija packe da ga je predsednik Vučić zaista porazio – rekao je Stević.

Kako kaže, samo sazivanje Saveta bezbednosti je već velika stvar, drugo, dodaje, kada imate Veliku Britaniju koja je protiv toga da sednica bude otvorena za javnost, kao i vrhunski govor koji sa argumentima o teroru i etničkom čišćenju koje se sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Sa druge strane imamo situaciju medija u okruženju, pre svega u Hrvatskoj, koji su zaista sve to dočekali sa velikim oduševljenjem, povezujući Savet bezbednosti sa evorpskom parlamentom – rekao je Stević.

Stević je, komentarišući to što je opozicija u isto vreme kada se dešavao ovaj važan događaj za Srbiju tražila sankcije za našu zemlju po svim osnovama, istakao najpre da smo 17. decembra imali 5 hiljada posmatrača na izborima, gde je odneta ubedljiva pobeda, a da je njih očigledno zaboleo potpuni poraz koji su doživeli.

- To je bio jasan pokazatelj da narod Srbije želi politiku koju propagira Aleksandar Vučić sa svojim koalicionim partnerima. Njima nije ostalo ništa drugo nego da, ili propagiraju nasilje i da pokušaju da preko stranog faktora pokušaju da diskredituju vlast, odnosno pobedu – rekoa je Stević.

Kako kaže, oni blate svoju državu samo kako bi se dočepali parčeta vlasti, kako bi popunili svoje budžete, kao i svojih stranačkih kolega.

- Smatram da za nas neće biti problema, bez obzira na tolike pritiske spolja. Verujte, kada bi mi uveli sankcije Rusiji, da bi EP promenio politiku odnose prema Srbiji. Ovi ljudi sami sebi seku sve više i više podršku kod naroda, mislim da ne treba da brinemo što se njih tiče uopšte – rekao je Stević.

Stević je rekao da u Lazarevcu dosta toga pokrenuo, da se dosta toga radi, dodaje da su nakon 6 decenija otvorena dva sportska balona. Dodaje da su dve osnovne škole dobile fiskulturne sale.

- Trenutno od 13 škola, radimo ukupno 7. Dosta se ulaže od strane grada Beograda, ali i države, u obrazovanje i infrastrukturne projekte – rekao je Stević.

Kako kaže, on je prvi koji je potpisao izgradnju 110 kilometara kanalizacione mreže i dve fabrike za preradu otpadnih voda.

- Gradimo trenutno i dve podzemne garaže u centru grada, sa dva trga – rekao je Stević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track