PREMIJERKA BRNABIĆ U DUBAIJU: Sutra se obraća na Svetskom samitu vlada 2024.
Foto: Kurir TV

ujedinjeni arapski emirati

PREMIJERKA BRNABIĆ U DUBAIJU: Sutra se obraća na Svetskom samitu vlada 2024.

Politika -

Premijerka će imati glavno izlaganje sutra na otvaranju u okviru panela pod nazivom "Budučnost mobilnosti" (Future of Mobility)

BEOGRAD - Predsednica vlade SrbijeAna Brnabić boraviće u dvodnevnoj poseti Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, povodom učešća na Svetskom samitu vlada 2024, saopštila je danas vlada.

Ideja samita čija tema je "Oblikovanje budućih vlada" je da se okupe predstavnici vlada, međunarodnih organizacija, lideri iz državnog sektora, kao i privatnog sektora iz celog sveta i uključe u međunarodnu saradnju i omoguće identifikovanje inovativnih rešenja za buduće izazove, a i osnaživanje budućih vlada, navodi se u saopštenju.

Premijerka će imati glavno izlaganje na otvaranju u okviru panela pod nazivom "Budučnost mobilnosti" (Future of Mobility) u ponedeljak, 11. februara.

Durgog dana samita, 13. februara, premijerka će imati uvodno obraćanje na otvaranju Foruma "Vladine usluge " (Government Services).Ona će takođe na marginama Samita imati niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Pored premijerke Brnabić na Samitu vlada učestvovaće i ministarka pravde Maja Popović i ministar informisanja i komunikacija Mihailo Jovanović.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

05:29

BRNABIĆ UŽIVO NA KURIR TV: Sramno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track