VUČIĆ SE SASTAO SA JOHANESOM HANOM: Ovo su bile teme razgovora predsednika Srbije i evropskog komesara za budžetska pitanja
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ SE SASTAO SA JOHANESOM HANOM: Ovo su bile teme razgovora predsednika Srbije i evropskog komesara za budžetska pitanja

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim komesarom za budžetska pitanja Johanesom Hanom.

"Odličan sastanak sa Johanesom Hanom, poznavaocem naših regionalnih prilika, koji je bio svedok brojnih izazova na dugom putu napretka Srbije i zemalja Zapadnog Balkana ka članstvu u #EU, za koje se svesrdno zalagao. Razgovarali smo o agendi rasta EU za Zapadni Balkan, kao planu koji je namenjen ekonomskom rastu regiona, ubrzanju reformi i ulaganju koje može u znatnoj meri da unapredi proces proširenja i naše članstvo u #EU, posebno imajući u vidu dosadašnje investicije EU u Srbiji, kao i velike planove razvoja na kojima već radimo, a u kojima vidimo i značajno učešće Evropske unije, kao jednog od krunskih ekonomskih partnera Srbije", napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić se prethodno sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Dejvidom Kameronom.

Podsetimo, predsednik Vučić je u Nemačkoj gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Poslepodne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Bonus video:

00:58

Aleksandar Vučić: Imali smo sastanke važne za ceo region

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track