"NESTOROVIĆ PROLAZI ISTI PAKAO KROZ KOJI SAM PROŠAO JA" Nakon današnjeg raskola u pokretu Mi glas iz naroda oglasio se i Jerković
Foto: Privatna arhiva

"NESTOROVIĆ PROLAZI ISTI PAKAO KROZ KOJI SAM PROŠAO JA" Nakon današnjeg raskola u pokretu Mi glas iz naroda oglasio se i Jerković

Politika -

Aleksandar Jerković, nosilac liste za Beograd ispred pokreta Mi glas iz naroda na izborima u decembru predsednik pokreta "Nema nazad - Iza je Srbija" oglasio se danas nakon turbulentnih dešavanja u ovom pokretu.

- "Mi glas iz naroda" upravo se odrekao i drugog nosioca liste. Gospodin Nestorović prolazi danas kroz isti pakao, kroz koji sam prošao i ja . Zbog istih ljudi. Iz istog razloga. Nema nazad - iza je Srbija ! - napisao je Jerković koji je u sukob sa ljudima iz pomenutog pokreta došao posle izbora.

Tokom dana, prvo se oglasio pokret "Mi glas iz naroda" koji je saopštio da je Nestorović napustio taj pokret jer je tražio da bude predsednik, ali nije dobio podršku. Nakon toga su se oglasili i Poslanici liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić, koji su takođe dali detaljno saopštenje u kojem su izneli svoju verziju događaja.

Inače,sukob između Nestorovićevog i Jerkovićevog pokreta dogodio se ubrzo nakon izbora.

Jerković je izrazio želju da njihova izborna lista uđe u koaliciju sa listom "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", dok se Branimir Nestorović protivi ulasku u bilo kakvu koaliciju.

Na izborima u decembru osvojili su 4.82 odsto glasova na republičkom nivou, što im daje 13 poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini, a na beogradskim izborima, na kojima je nosilac liste bio upravo Aleksandar Jerković, su osvojili 5.38 odsto, odnosno šest mandata.

Bonus video:

02:08

Aleksandar Jerković otkriva pozadinu sukoba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track