NIKOLIĆ NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM PORUČIO: Ne interesuje me mesto minista ili državnog sekretara
Foto: Petar Aleksić

RUSKA STRANKA NA KONSULTACIJAMA U PREDSEDNIŠTVU

NIKOLIĆ NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM PORUČIO: Ne interesuje me mesto minista ili državnog sekretara

Politika -

Poslanik Slobodan Nikolić izjavio je danas da rusku izbornu listu, čiji je bio nosilac, ne interesuje mesto minista ili državnog sekretara u novoj vladi već neka uloga u Skupštini Srbije vezana za odnose sa Rusijom.

- Želeo bih da budem u komisiji koja prati rad Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (OKDB) ili predsednik parlamentarnog Kluba prijateljstva sa Rusijom, što je i prirodno - rekao je Nikolić, posle konusultacija kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića o budućem premijeru, u zgradi Predsedništva.

Aleksandar Vučić
foto: Petar Aleksić

Nikolić je naveo da bi bilo dobro da lista "Ruska stranka - Slobodan Nikolić", koja ima samo njega kao poslanika bude deo poslaničkog kluba zajedno sa poslanicima Milana Stamatovića jer mu nastup kao samostalnog poslanika daje mnogo manje mogućnosti za delovanje u Skupštini Srbije.

Takođe je rekao da je podržao stav Vučića protiv uvođenja sankcija Rusiji i za očuvanje teritorijalnog integriteta države, protiv nezavisnosti Kosova.

- Smatram da su izborni bili regularni, na mestima gde smo imali kontrolore nije bilo nepravilnosti. Izbori u Srbiji bili su pošteniji nego u Americi - rekao je Nikolić.

Pre Nikolića, na konsultacijama je bio poslanik Šaip Kamberi, koji je bio nosilac liste "Politička borba Albanaca se nastavlja".

On je izjavio novinarima da za tu listu ulazak u Vladu nije opcija, naglasivši da je neophodna integracija Albanaca u opštinama na jugu Srbije u skladu sa planom od sedam tačaka, donetim još pre desetak godina.

Te dve manjinske liste, albanska i ruska, osvojila su po jedno poslaničko mesto u novom skupštinskom sazivu.

Razgovorima sa Kamberijem i Nikolićem danas su počele konsultacije kod Vučića o novom premijeru.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track