OGLASILA SE AMBASADA UKRAJINE: Naš stav o priznavanju Kosova ostaje nepromenjen
Foto: EPA Ukrainian Presidential Press

poruka prištini

OGLASILA SE AMBASADA UKRAJINE: Naš stav o priznavanju Kosova ostaje nepromenjen

Politika -

Ukrajinski ambasador u Albaniji Volodimir Škurov rekao je nedavno da je "priznavanje Kosova pitanje vremena i da se nalazi na dnevnom redu", a na pitanje Kosovo onlajna za komentar kolege iz Tirane, iz Ambasade Ukrajine u Srbiji stigao je odgovor da "stav Ukrajine ostaje nepromenjen i zasniva se na bezuslovnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta država unutar njihovih međunarodno priznatih granica".

U pisanoj izjavi dostavljenoj portalu Kosovo onlajn, navodi sе, između ostalog:

- Skrećemo pažnju da su se 28. februara u Tirani sastali predsednici Ukrajine i Srbije Volodimir Zelenski i Aleksandar Vučić. Predsednik Ukrajine je posebno ukazao na značaj učešća Srbije u primeni ukrajinske formule mira. Ukrajinska mirovna formula može postati univerzalna osnova za okončanje vojnih sukoba na planeti i prevazilaženje globalnih problema. Takođe podržavamo dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Da podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Tirani, zahvalio na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći njegovoj zemlji.

- Sastao sam se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći i dobrodošlicu Ukrajincima koji su pobegli od rata. Primetio sam značaj učešća Srbije u primeni Formule mira. Usaglasili smo dalje kontakte u cilju širenja globalne podrške toj Formuli. Obavestio sam predsednika Vučića o trenutnoj situaciji na frontu. Razgovarali smo i o bezbednosnim i političkim izazovima u istočnoj Evropi - rekao je Zelenski.

Bonus video:

07:04

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track