MINISTARKA MAJA POPOVIĆ ODGOVORILA ZORANU ALIMPIĆU: Pokazao da nema elementarno znanje
Foto: Ministarstvo pravde

MINISTARKA MAJA POPOVIĆ ODGOVORILA ZORANU ALIMPIĆU: Pokazao da nema elementarno znanje

Politika -

Ministarka pravde Maja Popović, kako navodi, demantuje neistine Zorana Alimpića, člana Gradske izborne komisije u Beogradu, iznete na televiziji N1 povodom obrazovanja privremenog organa koji obavlja skupštinske i izvršne poslove u gradu Beogradu.

"Kao bivši predsednik Skupštine grada Beograda, Zoran Alimpić bi morao da ima elementarno znanje o načinu njenog rada i odlučivanja. Međutim, današnjim nastupom očigledno pokazuje da takvo elementarno znanje nema i da ne zna da se skupština jedinice lokalne samouprave konstituiše izborom predsednika i postavljanjem sekretara skupštine. Pošto Skupština grada Beograda nije izabrala predsednika i postavila sekretara, ona nije konstituisana pa se ne može smatrati pravno postojećom", navodi ministarka Popović.

Ona konstatuje da se samim tim postavlja logično pitanje kako se krši zakon, ako se privremeni organ ne obrazuje na osnovu nečega što je pravno nepostojeće.

"Iznošenjem netačnih tvrdnji Zoran Alimpić pokazuje da ne zna ni razliku između pravno nepostojeće i raspuštene skupštine, kao skupštine koja je konstituisana u skladu sa zakonom i čiji sastav jedino može da bude uzet u obzir prilikom obrazovanja privremenog organa. Ne ulazeći u pitanje sa kojim ciljem se iznose ova netačna tumačenja zakona dužna sam da reagujem i sprečim obmanjivanje javnosti o tome šta u zakonu piše i kako Vlada može i mora da postupi u ovoj situaciji".

Ministarka Popović na kraju poručuje:

"Apelujem na sve političke subjekte da se pridržavaju onoga što zaista u zakonu piše bez obzira na različita politička mišljenja i ciljeve političke borbe".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track