NEMA PRIZNANJA! Vučević: Na Kosovu se dešava etničko čišćenje, diplomatska borba najbolja opcija, ali nema s kim da se priča
Foto: Printscreen/Youtube

NEMA PRIZNANJA! Vučević: Na Kosovu se dešava etničko čišćenje, diplomatska borba najbolja opcija, ali nema s kim da se priča

Politika -

Ministar odbrane u tehničkom mandatu Miloš Vučević izjavio je danas da vlasti u Prištini u kontinuitetu vrše pritisak na Srbe koji žive na Kosovu, kao i da je to najveći bezbedonosni rizik za Srbiju.

Vučević je za televiziju Pink izjavio da se "de fakto dešava etničko čišćenje Srba" na Kosovu, povodom čega Srbija ima opciju da se "politički i diplomatski bori, opciju da ide u sukobe i rat i opciju da ćuti i ništa ne preduzima".

"Mislim da je prva opcija najbolja", rekao je Vučević, koji je dodao da Srbija svaki dan preduzima političke i diplomatske aktivnosti u vezi sa dešavanjima na Kosovu.

On je kazao da vlasti u Prištini, na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem, preduzimaju takve aktivnosti "da nijednog Srbina ne ostane" na Kosovu, jer, po njegovoj oceni, očekuju da bi tada Srbija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost.

"Ni tada ne bi pristali. Da se ne zanose da će sa tim napadima na naš narod dovesti Srbiju do toga da prizna Kosovo i Metohiju. Nema priznanja", kazao je Vučević.

On je istakao da Beograd o problemima Srba "nažalost nema s kim da razgovara, jer Kurti neće da razgovara".

Kurir.rs/Beta/TV Pink

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja