"MILOŠEVIĆ JE POKRENUO PATRIOTSKU POLITIKU, ZAPADU JE SMETALA JEDINSTVENA SRBIJA" Ivković bez dileme: Projektovali su naš raspad
Foto: Kurir televizija

18 godina od smrti slobe miloševića!

"MILOŠEVIĆ JE POKRENUO PATRIOTSKU POLITIKU, ZAPADU JE SMETALA JEDINSTVENA SRBIJA" Ivković bez dileme: Projektovali su naš raspad

Politika -

Danas, 18 godina nakon smrti Slobodana Miloševića i dalje su u Srbiji podeljena mišljenja oko njegove zaostavštine.

Da li je žrtva svetske zavere protiv Srbije i da li bi isto prošao bilo ko, ko bi se u datom periodu našao na čelu Srbije? Ili je svojevoljno išao u smeru koji je doveo do njegovog svrgavanja sa vlasti i hapšenja?

Odgovore na ova pitanja odgonetnuo je gost "Pulsa Srbije" Branislav Ivković, jedan od nekadašnjih najbližih Miloševićevih saradnika.

02:41

MILOŠEVIĆ JE POKRENUO PATRIOTSKU POLITIKU, ZAPADU JE SMETALA JEDINSTVENA SRBIJA Ivković bez dileme: Projektovali su naš raspad

- Slobodan Milošević je, svestan činjenice šta se događa sa našim narodom na KiM, pokrenuo jednu patriotsku politiku, želeći da od Srbije napravi državu. Srbija je imala dve države unutar sebe, Vojvodinu i Kosovo i Metohiju, a ono što se zvala Srbija nije mogla da donosi odluke bez odluke državnosti KiM i Vojvodine. Dakle, jedan surogat koji nije mogao da živi. On je želeo da je ujedini, da Republika Srbija bude jedinstvena kao i ostale republike. Postavlja se pitanje zašto Dalmacija nije porkajina u Hrvatskoj, mnogo više razloga je bilo. Neko je projektovao raspad Jugoslavije mnogo decenija unazad.

Potom je rekao da je Zapadu trn u oku bila vladavina Srbije na Balkanu:

- Milošević apsolutno nije kriv za ono što se izdešavalo, ni on, a ni građani Srbije. Ne možete u vodećim ljudima u Jugoslaviji, u JNA, u kontraobaveštajnoj službi, da pronađete i jednog Srbina. Dakle, vrlo vešto je to rađeno i došlo je dotle da je Zapadu smetalo da Srbija jedinstveno vlada na svojoj teritoriji, hteo je da vlada ovim prostorom. Nisu Srbi izazvali probleme u BiH, sve se činilo da se Srbi okrive. Mi smo kao država preživeli teških deset godina braneći se od nečega u čemu nismo učestvovali. Mi nismo hteli raspad Jugoslavije.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

10:17

MILOŠEVIĆ JE DOBIO PAPIR SA SCENARIOM RASPADA SFRJ Bosnićeva šokantna tvrdnja: Počelo je u Sloveniji, završiće se u Vojvodini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track