Od 188 odbora i povereništava DS Đilasa podržava 117. Svi odbori na KiM glasaju za Tadića, Vojvodina i Beograd za Đilasa

BEOGRAD - Izvesno.

Dragan Đilas, zamenik predsednika DS, uspeo je da na svoju stranu privuče veći broj odbora koji će ga kandidovati za lidera stranke i podržati. Kako Kurir saznaje, iako su Đilasa dosad zvanično kandidovala samo dva opštinska odbora - Crveni krst (Niš) i Varvarin, najavljena podrška Bojana Pajtića i 44 vojvođanska odbora biće tas na vagi u korist Dragana Đilasa.

Boris Tadić, prema našim informacijama, zasad može da računa na apsolutnu podršku demokrata s teritorije Kosova i Metohije, koja broji 13 odbora. Uz Tadića su i veći gradovi poput Šapca, Jagodine i Valjeva, dok Đilas može da računa na podršku svih 17 beogradskih odbora.

Na subotnjem skupu u Kragujevcu Đilas je okupio 117 odbora i povereništava, od 188, koliko ih DS ima. Prema mišljenju članova Đilasovog štaba, on može da računa na podršku 90 odsto tih ljudi. Tadića trenutno podržava 60 odbora.

Pomenimo samo da 22 povereništva DS imaju pravo glasanja, ali ne i predlaganja kandidata za predsednika.Predsedništvo Demokratske omladine donelo je na jučerašnjoj sednici odluku da podrži kandidaturu Dragana Đilasa za predsednika DS, ali i da podrži Bojana Pajtića za zamenika predsednika.