DRAGAN MARKOVIĆ PALMA O PONAŠANJU OPOZICIJE: Mogu da traže sve, ali volju naroda da promene ne mogu!
Foto: Foto: TV Palma

PORUKA

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA O PONAŠANJU OPOZICIJE: Mogu da traže sve, ali volju naroda da promene ne mogu!

Politika -

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, govoreći na TV Pink o ponašanju srpske opozicije, rekao je da mu nije jasan njen stav, jer su oni tažili da se beogradski izbori ponove i da se ti izbori sada ponavljaju.

Marković je kazao da oni na njih nisu hteli da izađu 28. aprila, jer do tada kao ne mogu da se spreme, a sada, kako je rekao, ne ogovara im ni 2. jun.

- Jedino što njima odgovara je da izbori ne budu i da ih neko bez izbora uvede u Skupštinu grada Beograda. Oni danas traže prelaznu vladu, ministarstvo policije, za državnu upravu, a zna se da se prelazna vlada formira u državama gde nema većine. Kod nas je više nego jasno i razlika je od preko milion glasova u korist vladajuće koalicije. Očigledno da njima treba ministarstvo policije kako bi zaštitili ove koji tuku žene po ulicama, a upravo se oni zovu Srbija protiv nasilja, pa šta je ovo što rade sada, to je njihov program za budućnost - ocenio je Marković i dodao:

- Što se tiče sednica Skupštine Srbije, opozicija od parlamenta pravi cirkus, poziva se na Violu Fon Kramon, a njeno mišljenje nam ne znači ništa. Mi se držimo našeg Ustava i poslovnika o radu Skupštine Srbije. Ne može Evropski parlament da određuje kako i šta treba da se radi u Srbiji. U ponedeljak je nastavak sednice i opozicija će svirati u pištaljke i pokušati da zaustavi rad parlamenta. Oni u parlamentu nisu zapostavljeni imaju članove i predsednike odbora, imaju pravo na potpredsenike. Opozicija ovo što priča to ne prolazi kod gradjana Srbije i oni neće moći da zaustave napredak Srbije i dolazak investitora. Ja sam zato da se mi borimo delima, programom, da vidimo šta su naše poruke Evropi, dok opozicija traži da nam se ukinu predpristupni fondovi EU, a taj novac direktno ide srpskim poljoprivrednicima i privrednicima. Sve oni mogu da traže, ali da promene volju naroda ne može nikada.

Govoreći o predsedniku Aleksandru Vučiću, Marković je istakao da se on razlikuje od bivših srpkih predsednika po tome što ne radi po diktatu zapada. Kazao je da Vučić i Ivica Dačić mogu sa pravom da se zovu lideri zbog onog što su učinili za Srbiju. Dela su pokazatelj svega i upitao kritičare zašto onda posećuju Beograd na vodi a ko je to nešto što nije dobro. Marković se osvrnuo i na pokret ’"MI Glas naroda".

- Ko su oni. U politici moraš da budeš državotvoran, a to znači da podržiš ono što su interesi Srbije i Beograda, čini mi se da je za njih i opoziciju državotvornost samo da prisvoje što više para. Setite se izjava doktora Nestorovića u vreme korone kada je pozivao da se poseti Milano u kojem je tada najviše ljudi dnevno umiralo od tog virusa. Zbog takvih i sličnih izjava sada nam roditelji ne vakcinišu decu - zaključio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track