Delegacija PS NATO u skupštini o Kosovu
Foto: Preent Screen

Delegacija PS NATO u skupštini o Kosovu

Politika -
Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i član Stalne delegacije Skupština Srbije pri Parlamentarnoj skupštini NATO Dušan Bajatović upoznao je goste sa prioritetima unutrašnje politike Srbije, posebno u oblasti odbrane i bezbednosti, odnosima sa NATO i evropskom perspektivom Srbije, situacijom na Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu Zapadnog Balkana

BEOGRAD- Članovi skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove, za spoljne poslove, za evropske integracije i za Kosovo i Metohiju razgovarali su danas u Beogradu sa delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO, koju je predvodio lord Tomas Majkl Džopling.

Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i član Stalne delegacije Skupština Srbije pri Parlamentarnoj skupštini NATO Dušan Bajatović upoznao je goste sa prioritetima unutrašnje politike Srbije, posebno u oblasti odbrane i bezbednosti, odnosima sa NATO i evropskom perspektivom Srbije, situacijom na Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

U saopštenju iz parlamenta navodi se da je Bajatović ponovio jasan stav da Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, ali da je spremna da podigne dijalog Beograda i Prištine na najviši nivo. U oblasti odbrane i bezbednosti Srbija nastoji da poveća stepen civilne kontrole i poštovanja ljudskih prava, u skladu sa evropskom praksom, dodao je on. Bajatović je, govoreći o odnosima u regionu, istakao da stavovi Srbije o Republici Srpskoj ne dovode u pitanje integritet Bosne i Hercegovine, da Srbija poštuje Dejtonski sporazum i da je ključ stabilizacije prilika u BiH u njenom ekonomskom razvoju.

Bajatović je preneo članovima delegacije PS NATO da je Srbija spremna da koristi sve mogućnosti i kapacitete iz Partnerstva za mir, ali da je rano da se govori o evroatlantskim integeracijama Srbije i njenom članstvu u NATO, jer to, kako je rekao, mora biti zrela politička odluka. U razgovoru su učestvovali i članovi Stalne delegacije Narodne skupštine pri PS NATO Dragan Šormaz i Dejan Radenković, a prisustvovali su narodni poslanici Milica Dronjak, Laslo Varga, Ljubiša Stojmirović, Aleksandra Đurović i Dejan Rajčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track