IZUZETNO PRECIZAN I ODGOVORAN SA IMPRESIVNIM ISKUSTVOM NA ODGOVORNIM POZICIJAMA Miloš Popović izabran za šefa kabineta Ane Brnabić
Foto: Kurir

IZUZETNO PRECIZAN I ODGOVORAN SA IMPRESIVNIM ISKUSTVOM NA ODGOVORNIM POZICIJAMA Miloš Popović izabran za šefa kabineta Ane Brnabić

Politika -

Miloš Popović izabran je za šefa kabineta predsednice Narodne Skupštine, Ane Brnabić, s kojom ima dugogodišnju saradnju koja datira još od 2016. godine. Njihov zajednički rad započeo je kada je Brnabić bila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, i Popovića postavila za državnog sekretara u tom ministarstvu.

Ana Brnabić
foto: Kurir

Kada je 2017. godine postala predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić je izabrala upravo Miloša Popovića za svog šefa kabineta, a kroz godine on je postao njen najbliži saradnik.

Popovićeva profesionalna karijera odlikuje se nizom odgovornih pozicija. Nakon povratka iz Londona, gde je završio master studije, počeo je da radi u kabinetu guvernera Narodne banke Srbije. Nakon toga, usledio je poziv iz Nemanjine 11, nakon čega je Popović postavljen prvo za savetnika a potom i šefa kabineta potpredsednice Vlade Srbije, Kori Udovički.

Kolege ga opisuju kao izuzetno preciznog i odgovornog saradnika, dok se Popović ističe svojim organizacionim sposobnostima i sposobnošću da održi mirnoću u stresnim situacijama. Ove kvalitete posebno su došle do izražaja tokom kriznih perioda, kao što je pandemija COVID-19, kada su efikasnost i brza reakcija bili ključni za upravljanje situacijom. Uz impresivan niz godina iskustva rada na veoma odgovornim pozicijama za relativno mladu osobu od 38 godina, Miloš Popović se dokazao kao pouzdan i efikasan saradnik.

Ana Brnabić
foto: Kurir

Miloš Popović je rođen 1986. godine. Sa prosečnom ocenom 9,7, diplomirao je na Fakultetu za bankarstvo, osiguranje i finansije Beogradske bankarske akademije, na odeljenju za investiciono bankarstvo. Dalje obrazovanje nastavio je na postdiplomskim studijama na Univerzitetu u Readingu, u Velikoj Britaniji. Oženjen je i ima dva sina, Vuka i Luku.

Bonus video:

04:48

Ana Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track